Jälleen voitokas Oulun vierailu

OTP – FC Vaajakoski 1-2 (0-1)
37′ Harrison De Nicolo 0-1
63′ Matias Sarlin 0-2
90′ Paulo Ippolito 1-2

Lauantai-illan kamppailu Castrenin tekonurmella oteltiin viileässä ja harmaan kosteassa kelissä. Ennen avausvihellystä vietettiin hiljainen hetki pitkäaikaiseen sairauteen vain 51-vuotiaana menehtyneen Aarno Turpeisen muistoksi. Veikkausliigan legendapelaajien joukkoon valittu Apa edusti kasvattajaseuraansa OTP:ta pääsarjassa 90-luvun taitteessa, kunnes laitapuolustaja siirtyi FC Oulun ja RoPS:n kautta HJK:n paitaan.

”Vaikea alku meille, kun vastustaja pelasi hieman eri tavalla kuin mitä odotettiin. Vaihdettiin ryhmitystä ja sen jälkeen saatiin peli haltuun. Aina kun uskallettiin edetä pallonhallinnan kautta, peli kulki hyvin. Vastustaja oli fyysinen ja tunteet kävivät kuumina, mutta pystyttiin ottamaan henkisesti iso voitto. Tänään meillä oli onnistujia laajalla rintamalla. Erityisesti keskikenttä oli hyvä.” – Sami Mustalampi

FC Vaajakoski lähti otteluun varsin tutulla miehityksellä. Vakiokokoonpanosta sivussa oli ranskalaistoppari Killian Denoual. Kamppailu käynnistyi OTP:n vahvalla pallonhallinnalla, mutta FCV:n puolustusosasto onnistui katkomaan kotijoukkueen pyristelyt. Vaarallinen tilanne vieraiden maalilla nähtiin kuitenkin 14 minuutin pelin jälkeen, kun Jere Aallikko tarjoili pallon luukulle. Argentiinalaisen hyökkääjän Juan Ignacio Falconin viimeistely-yritys epäonnistui kuitenkin totaalisesti.

Jakson puolenvälin tienoilla myös FC Vaajakoski alkoi saada konettaan käyntiin ja ottikin väkevän kontrollin tapahtumista avauspuolikkaan loppuvartilla. Kovaotteisesti pelannut OTP keskittyi rikkomiseen, johon erotuomari Pietu Niinimäki puuttui laputtaen isäntien pelaajia muutaman kerran. Avausmaalin vaajakoskelaiset iskivät 37 minuutin tuntumassa. Johannes Nykänen taisteli oikealla laidalla väkevästi ja tavoitti boksista Harrison De Nicolon. Australialainen ei saamassaan paikassa erehtynyt, vaan upotti kauden toisen täysosumansa.

Hetkeä myöhemmin vierailla oli mahdollisuus kasvattaa johtoaan pilkulta, kun Eero Salmi kaadettiin rangaistusalueen laitamilla. Janne Kuhmosen yritys kimpoili kuitenkin flipperimäisesti italialaismaalivahti Mattia Guarnierin käsien ja kahden tolpan kautta ulos. Jakson lopussa OTP:lla oli vielä paikka tasoitukseen, mutta Falconin sihti maanmiehensä Francisco Risoleon syötöstä oli edelleen hukassa.

Toisen puoliajan alku tarjosi melko tasaista ja hetkittäin sekavaakin pelaamista, eikä kummallakaan joukkueella ensimmäisen vartin aikana ollut järin vaarallisia hyökkäyksiä. Tunnin jälkeen FC Vaajakoski kuitenkin iski. Guarnieri sylki Salmen vedon eteensä ja kärppänä paikalla oli Matias Sarlin, joka sysäsi kauden kolmannella osumallaan vieraat kahden maalin etumatkalle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Salmi otti taidokkaasti haltuunsa vaihdosta sisään tulleen Ayoub Sadkin keskityksen, mutta laukaus päätyi suoraan maalivahdin syliin. Parin maalin johtoasemassa FCV antoi suosiolla pallonhallintaa kotijoukkueelle. Falcon toimitti pelivälineen verkkoon reilun 70 minuutin kohdalla, mutta tilanne oli paitsio, eikä maalia näin hyväksytty.

Kamppailun viimeiset parikymmentä minuuttia etenivät oululaisten kontrollissa. Vaaralliset maalintekopaikat olivat kuitenkin vähissä. Michael Ibiyomi pääsi kokeilemaan pari kertaa molempien laukausten suuntautuessa ohi vasemman tolpan. Aivan loppuun saakka FCV:n nolla ei kuitenkaan säilynyt, kun oululaisten puolustuksesta argentiinalainen Paulo Ippolito säntäsi tekemään kavennusosuman juuri ennen 90 minuutin täyttymistä.

Tunteet kiehahtivat kentällä ennen loppuvihellystä ja pahemmin vielä sen jälkeen äityen kunnon torikokoukseksi. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana. Viisi peliä vuoden sisällä Oulussa ovat tuottaneet FCV:lle täydet 15 pistettä.

Aikataulu FC Vaajakosken osalta jatkuu kiireisenä, sillä joukkue jahtaa kauden ensimmäistä kotivoittoaan jo tiistaina Panda Areenalla. Vastustajaksi tuolloin saapuu Vasa IFK, joka on aloittanut tämän kesän pelinsä erittäin pirteästi.

FC Vaajakosken kokoonpano
2 Niilo Pirttinen
5 Mustafa Hussein Zada
6 Eetu Kuusrainen
7 Eero Salmi
10 Antoine Lemarié → 24 Matti Liimatainen 86′
11 Saboor Salim
14 Janne Kuhmonen
19 Harrison De Nicolo → 28 Benjamin Montonen 89′
23 Johannes Nykänen → 27 Ayoub Sadki 46′
30 Severi Ikäheimo MV
33 Matias Sarlin C → 92 Stéphane Blanc 80′