Jaakko Björn liittyy FC Vaajakosken miehistöön

Keskikenttäpelaaja Jaakko ”Nalle” Björn on solminut FC Vaajakosken kanssa kestoltaan parivuotisen pelaajasopimuksen. Vuonna 2003 syntynyt peluri on edustanut viimeisimmät vuodet JJK:n organisaatiota saaden pelejä tililleen juniorijoukkueiden lisäksi niin seuran edustuksessa kuin reserveissäkin.

Kausikortit myynnissä – tue ja tilaa omasi nyt!

Jyväskyläläislähtöinen pallotaituri kävi yläkoulun läpi Kilpisen koulun urheiluluokalla, jolta hän jatkoi Schildtin lukion jalkapallolinjalle. Ylioppilaaksi Björn kirjoitti viime syksynä ja aloitti tammikuun alussa armeijan Jyväskylän varuskunnassa.

”Aloitin asepalveluksen Tikkakosken Ilmasotakoulussa saapumiserässä 1/23. Alokasjakso on ollut yllättävän mielenkiintoista ja olen viihtynyt hyvin Tikkakoskella. Kello kuuden herätyskään ei tunnu enää niin pahalta.

Koen, että FCV on hyvä paikka pelata, reenata ja kehittyä tulevalla kaudella armeijan ohessa. Liityn porukkaan avoimin mielin ja hyvällä asenteella. Paljon tuttuja jätkiä FCV:n nipussa, joten on varmasti helppo sopeutua joukkueeseen sekä pelaajiin.” – Jaakko Björn

FC Vaajakosken päävalmentaja Antti Neuvonen uskoo Björnin voivan lunastaa potentiaalinsa ja nousta nopeastikin aivan Kakkosen eliittipelaajien joukkoon, kun todellinen tilaisuus siihen aukeaa.

”Muistan ensimmäisen kerran ”Nallen” noin 12- tai 13-vuotiaana, kun Komeetat pelasi derbyä JJK:ta vastaan. Silloin jo näkyi miten joillakin pelaajilla on kiire ja hätä pallon kanssa, ja joillain taas ei. ”Nalle” kuului tähän jälkimmäiseen porukkaan. Tämän jälkeen kehityskäyrä näytti oikein hyvältä, mistä kertoo nuorisomaajoukkueeseen pääsy 15-vuotiaana.

Teknis-taktiset taidot korkeammalle kuin Kakkoseen löytyy eittämättä jo entuudestaan. Nyt ne pitää vielä näyttää kentällä aikuistasolla. Kunnon mahdollisuutta Jaakko ei minusta siihen ole vielä saanut, niin nyt hän pääsee puhtaalta pöydältä näyttämään mitä osaa. Fysiikka ja itseluottamus kun on kunnossa, niin ”Nalle” tulee olemaan Kakkosen yksi parhaimpia pelaajia, mikäli pysyy nohevana myös Tikkakoskella.” – Neuvonen

Ollessaan kuusivuotias Björn liittyi Blackbirdin järjestämään eskarifutikseen ja lopullisen futiskipinän häneen tartutti veli, jonka harjoituksia Björn kävi seuraamassa katsomon puolelta. Ensimmäiseksi junioriseuraksi valikoitui Komeetat. 14-vuotiaana edessä oli seuraava askel, joka vei lahjakkuuden JJK:n C-junioreihin. Tämä tapahtui kesällä 2017 ja seuraavana vuonna oli jo aika pukea ylle Suomen maajoukkueen edustusasu.

Minihuuhkajien väreissä Björn suoritti ensiesiintymisensä elokuussa 2018, jolloin hänet valittiin U16-maajoukkueen mukaan Sipoossa ja Keravalla pelattuihin Ruotsi- maaotteluihin. Myöhemmin kutsu on käynyt myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueleireille, jotka järjestettiin Eerikkälän urheiluopistolla syksyllä 2020 ja talvella 2021.

Miesten pelien ilmapiiriä Björn pääsi haistelemaan ensimmäistä kertaa JJK:ssa Kolmosessa 2019 ja seuraavana kahtena vuonna minuutteja kertyi kettupaidoissa myös Kakkosessa kaikkiaan 638 minuutin verran. Viime kesä sujui JJK:n kakkosjoukkueessa Kolmosessa. ”Viime kausi ei ollut henkilökohtaisesti niinkään menestys mutta sitäkin opettavaisempi.”

Yllä mainittuja tapahtumia Björn muistelee kaiholla. ”Mieleenpainuvimmat hetket futiksesta ovat ensimmäinen peli JJK:n edustuksen paidassa ja U-16 Suomi-Ruotsi nuorisomaaottelut. Toki myös paljon hyviä hetkiä on tullut koettua muun muassa JJK B- junioreiden kausilla.”

Vahvimmiksi puolikseen jalkapalloilijana 19-vuotias keskikenttämies luettelee itse pallokontrollin, havainnoinnin ja syöttämisen. Hänen esikuvansa on pikkupojasta saakka ollut jo uransa lopettanut brasilialainen taitoniekka Ronaldinho. Edelleen pelaavista espanjalainen Thiago Alcântara on lähellä sydäntä.

Vapaa-aikansa pelaaja kertoo viettävänsä kavereiden kanssa ja urheilemalla monipuolisesti. ”Tykkään urheilla, oli se sitten laji kuin laji.”

Jaakko Björnin terveiset kaikille lukijoille lähtevät tästä: ”Toivotan FCV-kannattajat ja yleisön tervetulleeksi minunkin puolesta katsomaan pelejä ja nauttimaan yhteisistä hetkistä kentällä. Tehdään tästä hyvä kausi yhdessä.”

Alkuperäinen valokuva: Jussi Reinilä