Ikäheimo ja Friman täydentävät maalivahtiosaston

FC Vaajakosken torjuja-arsenaali on jo pitkän aikaa ollut taattua laatua kaudesta toiseen. Tulevan kesän menestyskään tuskin jää kiinni ainakaan maalivahdeista, sillä torjujakalusto tulee olemaan taaskin raudanluja. Aiemmin jatkosopimukset solmineiden Ville Viljalan ja Santtu Toivarin ohella myös Pyry Friman on pistänyt nimensä jatkosopimuspaperiin ja uutena maalivahtina mukaan liittyy Severi Ikäheimo toimintansa lopettaneen AC Kajaanin joukkueesta.

Pyry Friman aloittaa nyt kolmannen peräkkäisen kautensa FC Vaajakosken ryhmässä. Viime kaudella vastuuta maalilla ei kertynyt Ville Viljalan torjuttua kaikki FCV:n Kakkosen sarjapelit. Jo kesällä 2019 Friman osoitti kuitenkin pätevyytensä tuuratessaan loukkaantumisesta kärsinyttä Viljalaa 11 ottelun verran.

”Pyryn toissa kausi oli erinomainen. Hänellä on kaikki edellytykset olla kakkosen tason maalivahti, kunhan jaksaa tehdä töitä joukkueharjoituksissa ja niiden ulkopuolella, sekä lisäksi luottaa itseensä päivästä toiseen.” – Sami Okkonen

Helmikuussa 22 vuotta täyttänyt veräjänvartija oli mukana nostamassa vaajakoskelaisia toissa kaudella ennennäkemättömään syyspuoliskon vireeseen ja isoja kehitysaskelia ottanut maalivahti palkittiin kauden lopuksi joukkueen vuoden tulokaspelaajana. Aikuisten tasolla Frimanille on ennen FCV-kausia kertynyt pelejä myös Kolmosessa niin Villikettujen kuin JPS:n riveissä.

Severi Ikäheimo on 23-vuotias kooltaan 186 senttimetrin mittainen maalivahti. Suolahden Urhossa jalkapallouransa ensikosketukset pallon kanssa kokenut pelaaja edusti pitkään JJK:n nuoria, joissa matka alkoi 2013 B-junioreissa. Seuraavina kausina pelejä kertyi runsas määrä kettupaitojen A-ikäisissä sekä organisaation silloisessa reservijoukkueessa Villiketuissa Kakkosessa ja Kolmosessa. Maalivahti kuului 2016 myös JJK:n edustuksen nippuun, vaikkei vastuuta Veikkausliigaan nousseessa joukkueessa ollutkaan tarjolla.

”Severi on nuorehkosta iästään huolimatta jo varsin kokenut maalivahti. Hän tuo paljon voitontahtoa, vaatimustasoa ja kilpailuasetelmaa joukkueeseemme. Kun Severi vielä kehittyy tuon voitontahdon kanavoimisessa oikealla tavalla joukkuetta hyödyttäväksi tekijäksi, on Ikäheimosta varmasti paljon iloa Vaajakoskella tulevalla kaudella.” – Sami Okkonen

Kaudeksi 2018 Ikäheimo siirtyi Kakkosen SJK Akatemiaan Seinäjoelle, jossa erityisesti seuraavana vuonna 2019 nousun tehneessä joukkueessa oli tarjolla merkittävä rooli. Tuolloin Ikäheimo oli torjuntavastuussa 22 kamppailussa pitäen maalinsa koskemattomana 12 kertaa ja päästäen verkkoon ainoastaan 14 osumaa.

Pohjanmaalta miehen tie vei viime kesäksi Kainuuseen AC Kajaanin Ykkösen nippuun, jossa vastuuta oli tarjolla kolmen sarjaottelun lisäksi myös kolmessa Suomen Cupin kamppailussa. FC Vaajakosken paidassa ensiesiintyminen Severi Ikäheimolta tapahtui helmikuun viimeisenä lauantaina, jolloin hän pelasi toisen puoliajan harjoitusottelussa JJK:ta vastaan. Maali säilyi puhtaana, kun torjuja pysäytti esimerkiksi lopussa kettupaidoille tarjolla olleen rangaistuspotkun.

”Liityn joukkueeseen hyvin ja odottavaisin mielin. Viime kauden jälkeen etsimme minulle pelaavaa roolia ylemmiltä sarjatasoilta, mutta mistään ei itseäni tyydyttävää kokonaisratkaisua tarjottu, ja näin kotikaupunkiin palaaminen tuli ajankohtaiseksi. FCV oli hyvissä ajoin yhteydessä, joten valinta kaupungin seurojen välillä oli helppo.”

”Kaudelta odotan, että saamme kasaan kilpailukykyisen joukkueen Kakkoseen ja että omilla peliesityksilläni pystyn auttamaan joukkuetta menestymään ja ansaitsen jälleen mahdollisuuden näyttää osaamistani tulevaisuudessa ylemmillä sarjatasoilla. Tämän lisäksi odotan myös luonnollisesti kesän kohtaamisia JJK:n kanssa, sekä niistä tulevia voittoja.” – Severi Ikäheimo