Hugo Halonen punapaitojen keskikentälle

17-vuotias Hugo Halonen pelaa tulevalla kaudella FC Vaajakosken edustusjoukkueessa. Lahjakas keskikenttäpelaaja on pelannut tätä ennen pitkään JJK:n junioreissa. FC Vaajakosken riveissä hän esiintyi ensimmäistä kertaa joulukuisessa harjoitusottelussa ollen heti kentän parhaimmistoa.

Kausikortit myynnissä – tue ja tilaa omasi nyt!

”Minut toi jatkamaan pelejäni FCV:hen se, että voin ottaa seuraavan askeleen uralla. Koin FCV:n hyvänä paikkana sille, että pääsen pelaamaan miesten Kakkosta hyvässä ympäristössä ja olen liittynyt joukkueeseen hyvin mielin.” – Hugo Halonen

”Hugo on saanut erinomaisen kasvatuksen tähän asti uraa. Hän tulee urheiluperheestä, hänellä on ollut hyvä ympäristö futikseen ja mikä tärkeintä, hänellä itsellä on hirveä palo tekemiseen. Nyt on aika ottaa ensimmäiset stepit miesten peleissä.

Omassa ikäluokassaan Hugo erottautuu pelinäkemyksellä sekä taidolla. Kun pallollinen on kusessa – Hugo on auttamassa, kun ei päästä eteenpäin – Hugo on pelattavana, kun pitää kääntää peliä – Hugo kääntää, kun pitää syöttää linjan taakse – Hugo syöttää. Hän on sopivalla etäisyydellä kaikkiin ja hän näkee kenttää erinomaisesti.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Pelaaja itse yhtyy valmentajan näkemykseen ja luettelee parhaiksi kyvyikseen pallolliset taidot, pelikäsityksen ja työnteon peleissä.

Jalkapallon pelaamisesta vuonna 2005 syntynyt Halonen kiinnostui kuusivuotiaana. ”Osa kavereistani pelasi jalkapalloa ja osa oli aloittamassa jalkapallon, niin aloitin samaan aikaan samassa joukkueessa.”

Tuo joukkue oli Jyväskylän Komeetat, joiden junioreissa Halonen viihtyi parin vuoden verran. Sitten hän siirtyi JJK:n riveihin ja taivalsi kettupaitojen kasvattajapolkua edelliseen kesään saakka.

Pelejä viime kaudella kertyi lähes 40 ja peliminuutteja yli 3000, sillä nuorukainen sai vastuuta JJK:n B-junioreiden ohella myös organisaation kakkosjoukkueessa Kolmosessa. Tutun keskikenttäpelaajan paikan lisäksi Halonen joutui välillä ahkeroimaan myös topparina pelaajapulan takia. ”Omasta mielestäni kausi sujui hyvin ja pystyin pelaamaan koko kauden ilman isoja loukkaantumisia suuresta pelimäärästä riippumatta.”

Lapsuusvuosinaan Halonen kulutti aikaa Zinedine Zidanen highlight-videoiden parissa ja ranskalaistähti oli hänen idolinsa. Tätä nykyä fokus on kuitenkin omassa tekemisessä, eikä nuorukaisella ole enää ketään varsinaista esikuvaa futiskentiltä.

Uransa varrelta parhaimpina muistoina Halonen nostaa esiin ulkomailla pelatut ottelut. Kaikkein mieleenpainuvin kokemus pelaajalle on kuitenkin ollut C-ikäluokan ystävyyskaupunkiturnaus Turussa 2019 JJK:n väreissä. ”Päästiin finaaliin tiputtamalla muun muuassa KäPa ja FC Inter. Finaalissa tuli sitten pietarilainen FC Zenit vastaan ja sitten ei taso enää riittänyt.”

FCV-debyytissään muutama viikko sitten nuori pelaaja teki vaikutuksen, eikä jättänyt esityksellään ketään kylmäksi. Myös valmennus oli erittäin tyytyväinen Halosen suoritukseen.

”Joulukuussa pelasimme Ilves/2:sta vastaan harjoituspelin Tampereella. Keskikentän kolmikkona oli Hugo, Puro Paavolainen ja Benjamin Montonen. Puolustaminen oli itselle pieni kysymysmerkki ennen peliä. Ehtiikö, jaksaako ja haluavatko kaikki puolustaa aggressiivisesti.

Hugo näytti saman tien, ettei fyysisellä puolella tarvitse sitä murehtia enää. Hän repi ja raastoi sen mitä joukkue tarvitsi. Joukkueen kunto loppui 70 minuutin kohdalla ja Hugon kunto ei ollenkaan. Sama Hugo näkyi myös Kakkosen harjoituspelissä kuin junioripeleissä.” – Neuvonen

Myös vapaa-ajallaan Halonen on urheilun ystävä ja viettää aikaansa joko katsomalla sitä tai urheilemalla itse kavereiden kanssa. Hän päättää terveisillä paikallisille jalkapallon ystäville.

”Tervetuloa katsomaan hyvää futista Vaajakoskelle, koska mitä enemmän on yleisöä paikalla katsomassa, sitä hienompaa on sekä pelata että katsoa peliä.”

FC Vaajakoskella on ajankohtaan nähden allekirjoitettuna erinomaisesti jo 19 pelaajasopimusta. Uusina niminä Halosen lisäksi joukkueeseen ovat liittyneet Komeettojen kolmikko maalivahti Akseli Kiiskinen, puolustaja Juuso Sarkkinen ja laituri Rasmus Häkkinen. PKKU:sta mukaan on tullut alakerran tueksi Viljami Suihkonen.