Helppoja otteluita ei ole – LPS haki tasapelin Vaajakoskelta

FC Vaajakoski – Laajasalon Palloseura 2-2 (1-0) Pöytäkirja

Erittäin sateisella Vaajakosken kentällä nähtiin neljä maalia ja useita vaarallisia maalipaikkoja osumien lisäksi. Pisteet tasattiin ehkä hivenen yllättäen 2-2.

Ennakkoon FCV oli suosikki, mutta kuten kotijoukkueen valmentaja Mika Järvinen muistutti ennen ottelua, ainoatakaan pistettä ei etukäteen jaeta.

LPS aloitti ottelun pirteästi ja esti FCV:n pelinrakentelun oikea-aikaisilla syöttölinjojen sulkemisilla. Kotijoukkueen Toni Järvinen ja Peetu Lintinen vaihtoivat pelipaikkojaan useasti laidalta toiselle. 36 minuuttia oli pelattu, kun Järvinen nousi vasemmalta laidalta keskelle ja ampui tarkan vedon ohi LPS-maalivahti Niko Ruthin ja vei FCV:n johtoon.

LPS:n tehohetki osui toisen puoliajan alkuun. 47 minuuttia pelikellossa, kun FCV:n rangaistusalueelle toimitettiin korkea pallo ja Topi Rihtniemi iski päällään ottelun tasoihin. Vain viisi minuuttia myöhemmin ja tilanne vieraille 2-1, kun kova keskitys tavoitti rangaistusalueella Max Ronimuksen, joka puski pallon vastustamattomasti ohi Roope Järvisen.

Illan komein maali oli kuitenkin kotijoukkueen käsialaa. Usean syötön kombinaatio johti Toni Järvisen upeaan keskitykseen vasemmalta laidalta maalille, josta Juuso Haapasaari liukui kovalla vauhdilla pelivälineen verkon perukoille.

2-2-tasoituksen jälkeen nähtiin kummassakin päässä useita hyviä maalipaikkoja. Liukas nurmikko aiheutti kummallekin joukkueelle lieviä vaikeuksia, ja muutamia läheltä piti tilanteita tuli siitäkin syystä.

FCV:n nostaessa lopussa pelaajia enemmän hyökkäysalueelle, iski LPS useamman kerran terävästi vastaan, mutta kolmas maali jäi puuttumaan.

Kotijoukkueen pelaajista huokui pelin jälkeen tyytymättömyys tasapeliin.

”Tiedettiin, että vaikea peli tulee ja vastustajan kokoonpano on täysin eri kuin alkukauden ottelussa. Siitäkin huolimatta meillä oli kaikki avaimet käsissämme napata täydet kolme pistettä, mutta ei pomppinut pallo meille tällä kertaa yhtään enempää kuin vastustajalle. Vartiointipelaaminen boksin sisällä maalille tulleissa korkeissa palloissa oli kauden luokattominta toisella puoliajalla. Toki pitää todeta, että joukkueena kollektiivisen työn tekeminen kentällä oli juuri sitä mitä pelättiin jo etukäteen, osa teki duunia ja osalta se aika-ajoin unohtui. Tämä on tätä samaa Kakkosen mantraa, mutta näissä peleissä päästään lähemmäksi täyttä pistepottia vain silloin, kun kaikki 11 kulloinkin kentällä olevaa pelaajaa lataa kaiken energiansa joukkueen yhteisen hyvän eteen ja tänään siihen kyettiin ainoastaan hetkittäin. Viikon kesätauolle oli tarkoitus lähteä hiukan paremmissa fiiliksissä, mutta onnittelut kuitenkin LPS:lle pisteestä ja on ihailtava myös joukkueen työmoraalia jo lähes putoamaan tuomittuna joukkueena. Toivottavasti LPS ryöstää pisteitä jatkossa muiltakin tässä sarjassa.” – Mika Järvinen

Kokoonpano:

1 Roope Järvinen
2 Aleksi Kaakinen
4 Joona Ala-Porkkunen
7 Jarkko Kosunen
8 Toni Järvinen
11 Niko Högbacka
13 Peetu Lintinen
17 Matias Kiesilä
20 Tomi Karlstedt
21 Topi Järvinen
33 Juuso Haapasaari

3 Roope Ervasti
5 Panu Väliaho
9 Kimmo Huisman
14 Anssi Viren
18 Fabian Hanslian
30 Ville Viljala
76 Ali Taleb