Helle ja torstainen peli painoivat jaloissa, OTP vei pisteet

FC Vaajakoski – OTP 0-2 (0-1)
9′ Joona Juntunen 0-1
80′ Jere Aallikko 0-2

Kierroksen kärkiottelu FC Vaajakosken ja OTP:n välillä starttasi vauhdikkaasti, eikä avausmaalia tarvinnut odotella pitkään. Vieraiden puolustaja Joona Juntunen pujotteli läpi kentän vapaalle paikalle ja laittoi pallon varmasti sisään. Osuma oli ensimmäinen, joka on tehty FCV:n verkkoon tällä kaudella avausjaksojen aikana. Tappiotilanteessa kotijoukkue sai itselleen pallollista hallintaa, mutta ei päässyt kuitenkaan ykköskorin viimeistelysektoreille. Muutamat punaisten laukaisukokeilut boksin ulkopuolelta pysähtyivät oululaisten blokkiin tai päätyivät ohi maalista. Avaavan puoliajan loppua kohti OTP sai taas paremmin kiinni tekemisestään ja tasaisissa merkeissä sujuneiden loppuvaiheiden jälkeen tauolle poistuttiin oululaisten 0-1 -johdossa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue toi kentälle lisää hyökkäysjuonikkuutta, kun sisään vaihdettiin Peetu Lintinen ja Niko Lohi. Peli etenikin melko selvässä FC Vaajakosken komennossa. Parhaat tilanteensa punapaidat loivat tunnin paikkeilla, mutta maalit jäivät tällä kertaa haaveeksi. Loppua kohden FCV yritti riskilläkin tavoitella tasoitusta, jolloin OTP:llekin tarjoitui mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Lopullisen naulan arkkuun isäntien pistetoiveille ampui kokenut keskikentän Jere Aallikko, jonka kierteinen veto löysi tiensä millintarkasti vasempaan ylänurkkaan Voittonsa myötä OTP nousi C-lohkon piikkipaikalle, FCV:n sijoitus tasaisessa kärkiryhmässä on nyt viides.

FC Vaajakoski on tositoimissa seuraavan kerran ensi lauantaina. Silloinkin Vaajakosken nurmelle on luvassa vieraita Oulusta. Ottelu FCV-OLS pääsee vauhtiin klo 17.00.

FC Vaajakosken kokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
6 Santtu Laaksonen
10 Julius Järvinen
11 Saboor Salim → 29 Niko Lohi 46′ 
14 Ville Viljala MV
15 Niilo Pirttinen → 28 Lari Liukkonen 66′
20 Tomi Karlstedt → 22 Teemu Roponen 81′
23 Johannes Nykänen → 13 Peetu Lintinen 46′ 
32 Antoine Lemarié → 8 Toni Järvinen 72′
33 Matias Sarlin