Heikko avausjakso kostautui Kokkolassa

KPV – FC Vaajakoski 3-1 (2-0)

6′ Sten Viidas 1-0
25′ Eric Oteng 2-0
67′ Matias Sydänmaa 2-1
90+3′ Sten Viidas 3-1

FC Vaajakoski vieraili lauantaina Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraana. Koleassa räntäsateisessa kevätkelissä kamppailtu ottelu päättyi kotijoukkueen kahden maalin voittoon. Punavalkoiset ovat pelanneet nyt kaksi peliä uudella sarjatasolla Ykkösessä ja joutuneet tunnustamaan vastustajat molemmilla kerroilla paremmakseen. Joukkue pääsi kuitenkin voitonmakuun tiistaina, kun se onnistui kukistamaan Suomen Cupissa MyPan Myllykoskella ja eteni cupin neljännelle kierrokselle.

FC Vaajakoskea läpi talven vaivannut loukkaantumissuma alkaa hiljalleen helpottaa ja Pohjanmaalle ryhmä pääsi matkustamaan melko hyvävoimaisena. Ottelun alku oli kuitenkin synkkä, sillä isännät siirtyivät johtoon heti kuudennella minuutilla. Cardoso eteni oikealta ja tarjoili paikan virolaiselle Sten Viidakselle, joka saatteli isännät maalin johtoon. Maalinedusrytäkässä FCV-torjuja Joona Poltto koki kovia ja vieraat joutuivat vaihtamaan maalille Vilho Tuokkolan.

Ottelu jatkui kokkolalaiskomennossa ja taiston 25. pelimunuutilla nähtiin myös kotijukkueen toinen maali. Alustuksesta vastasi jälleen Cardoso ja ghanalaisvahvistus Eric Oteng kävi naulaamassa pallon vastustamattomasti verkkoon.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä huono. Katseltiin miten nätisti KPV pelaa ja he pelasivatkin hyvin.” –Päävalmentaja Antti Neuvonen

Kakkospuoliskolla FC Vaajakoski pääsi pelin juonesta paremmin kiinni. Kavennusosuma syntyi, kun taistoa oli takana yli 66 minuuttia. Esityöstä vastasi Daniel Selin ja Matias Sydänmaa täräytti vaajakoskelaisten ensimmäisen osuman Ykkösessä. Tasoitusta ei kuitenkaan nähty, vaan lisäajalla Viidas viimeisteli läpiajonsa päätteeksi loppunumeroiksi 3-1.

”Toisella jaksolla olimme ihan eri joukkue kentällä ja lähdimme tosissaan taistelemaan pisteistä. Tasoitus ei kaukana ollut, mutta lopulta KPV vei ottelun ansaitusti. Toisen jakson esitys oli kuitenkin hyvä ja seuraavaan peliin on lähdettävä heti siitä liikkeelle.” –Neuvonen

Seuraavan kerran FC Vaajakoski on liekeissä tämän viikon sunnuntaina, jolloin on vuorossa kotiavaus. Viitaniemen tekonurmelle vastustajaksi saapuu PK Keski-Uusimaa, joka tuli tutuksi viime syksyn Ykkösen nousukarsinnoissa. Tuolloin PKKU oli kahden kohtaamisen yhteistuloksessa maalin verran vahvempi, kun se voitti kotiottelunsa 4-1 ja toinen osa Vehkahallissa päättyi FCV:lle 3-1.

FC Vaajakosken kokoonpano lauantaina

1 Joona Poltto MV → 25 Vilho Tuokkola 9′

3 Juuso Sarkkinen C

4 Lennart Voikar

9 Rasmus Häkkinen → 23 Paulus Mehtonen 82′

12 Matias Sydänmaa

14 Benjamin Montonen → 11 Saboor Salim 64′

17 Genc Kovaqi → 7 Joel Pasanen 64′

19 Miska Verkko

20 Benjamin Simsek → 8 Matias Niemelä 64′

27 Lauri Suutarinen

28 Daniel Selin