Hallitus 2023 esittäytyy

/
Sami Rukkila

Seuran syyskokous pidettiin 16.12.2022. Iloksemme seuran hallitukseen saatiin muutama uusi jäsen. Uusi hallitus on kokoontunut jo kaksi kertaa. Uuteen hallitukseen saimme monipuolista osaamista seuramme eri joukkueista. Seuran puheenjohtajana jatkoi kaikille seuraväelle jo varmasti tuttu Lassi Paavolainen. Muut jäsenet: Antti Laitinen, Kalle Kemilä, Pia Naukkarinen, Matias Juuma, Matias Sarlin ja Juha Laakkonen. Seuraavaksi esittelemme seuran hallituksen jäsenet lyhyesti.

Lassi Paavolainen, puheenjohtaja
“Asmalammella lapsuuden ja nuoruuden asuneena FC Vaajakoski oli luonnollinen osoite jalkapallon harrastamiselle seuran perustamisesta lähtien eli nyt jo 31. vuosi toiminnassa mukana. Vuodet 1993–1998 seuran junnuissa, 1999–2002 nostettiin edustusjoukkue, jota ei alkuun edustusjoukkueeksi mielletty, Kutosesta Kakkoseen. Sitä pidemmälle eivät omat rahkeet pelaajana riittäneet vaan 2003–2014 tuli pelattua satoja miesten otteluja 4. ja 5. divisioonassa, käytiinpä kertaalleen Redsin kanssa myös Kolmosessa. 2014 tuli lähdettyä Hokkasen Karin pyytämänä seuran hallitukseen, ja Karin jäätyä pois puheenjohtajan tehtävästä vuoden 2015 päätteeksi huomasin kyseisen roolin päätyneen omille harteille. Jalkapallon ulkopuoliset työt veivät jo 2015 Helsinkiin missä johdan nykyisin Akatemiatutkijana omaa tutkimusryhmää Suomen molekyylilääketieteen instituutissa (FIMM), Helsingin yliopistolla. Vapaa-aika kuluu pitkälti Jyväskylässä minkä takia puheenjohtajan tehtävät ovat reissaamisesta huolimatta sujuneet ihan kivasti.”

Antti Laitinen, varapuheenjohtaja
”VaPan ja Kuohun kautta vuonna 1993 kotikylän uuteen seuraan FC Vaajakoskeen jossa sai kasvaa futariksi maakunnan parhaan nurmikentän vihertäessä ja seuran kehittyessä. Seuran hallituksessa vuodesta 2019 ja rinnalla aikuisten kansanterveystyötä FCV Redsissä. Työ koulutuksen asiantuntijatehtävissä Jyväskylän yliopistolla. Elämä kaupungissa, mutta sydän ja juuret Vaajavirran rannoilla” 


Kalle Kemilä, sihteeri
“Liityin seuraan ensimmäisen kerran joskus vuonna 1996 ja olen ollut siitä lähtien mukana lähes yhtäjaksoisesti ensin pelaajana ja sitten taustalla. Tein seuralle nettisivut muistaakseni vuonna 2007 ja sen jälkeen olen vastannut niistä tähän saakka. Tällä hetkellä käytössä on tämän ajanjakson neljäs tai viides sivusto. Nettisivu- ja muiden graafisten töiden, kuten fanituotteiden ja mainosten suunnittelun lisäksi olen vaikuttanut erityisesti edustusjoukkueen taustalla sekä vuodesta 2014 lähtien hallituksessa. Vuosien varrella olen tehnyt seuran parissa oikeastaan kaikkea mahdollista makaronilaatikosta myyntiin. Palkkatöissä olen perheyrityksessämme Pelimatkoissa, jonka lisäksi teen freelancerina graafista suunnittelua.”

Muut hallituksen jäsenet
Pia Naukkarinen *uusi*
“FCV ui elämääni pojan aloitettua jalkapalloharrastuksen. Varsinaisesti seura sekoittui minun tarinaani reilu vuosi sitten, kun otin vastaan rahastonhoitajan tehtävät joukkueessa. Kutsusta tulin mukaan hallitustyöhön ja tavoitteeni on edistää helppoa ja tasapuolista harrastamista, lisätä toiminnan läpinäkyvyyttä sekä kannustaa kaikkia urheiluharrastuksen pariin. Oma jalkapallohistoria rajoittuu lyhyeen harrastuskauteen nuoruudessa Torniossa sekä jalkapalloerotuomarikurssiin, jossa olin kyllä kurssini priimus, mutta kortti jäi suorittamatta, sillä en uskonut kuntoni riittävän pelin mittaiseen juoksusuoritukseen. Se on kyllä jäänyt vähän harmittamaan. ”

Matias Juuma *uusi*
“Oma tarinani alkoi seurassa v. 2016, kun olen lähtenyt pelaajana mukaan FCV/Redsin “harrastustoimintaan”. Muutaman välivuoden jälkeen liityin jälleen Redsin peleihin mukaan ja koska omat lapset alkaa olla jo siinä iässä, että joukkueurheilu kiinnostaa niin siksi päädyin mukaan myös hallituksen toimintaan. Päivätyöt hoidan kaupungin tietohallinnossa ja koti löytyy Haapaniemestä.”

Matias Sarlin *uusi*
“Vuonna 2020 siirryin pelaamaan Vaajakosken edustusjoukkueeseen ja nyt edessä siintää neljäs kausi kakkosessa Vaajakosken paidassa. Vaajakoskelta olen saanut älyttömät määrät oppia, kokemusta ja uusia ystäviä. Olen saanut täällä kasvaa niin ihmisenä kuin pelaajana pojasta nuoreksi mieheksi. Tänä vuonna haluan antaa meidän yhteisölle takaisin ja sillä ajatuksella liityin mukaan hallituksen toimintaan. Jalkapallon ohella toteutan Tradenomi opintojani Tiimiakatemialla Kankaalla. ”

Juha Laakkonen *uusi*
“Ensikosketukseni seuraan tapahtui vuonna 2014, jolloin Laitisen Antin houkuttelemana innostuin liittymään FCV/Redsin harjoituksiin. Comeback-yritykseni jalkapallon pariin päättyi kuitenkin jo muutaman kuukauden jälkeen selkävaivoihin ja esikoisen syntymään. Tästä seitsemän vuotta ja sama esikoinen veti minut takaisin seuratoimintaan: aloitin yhtenä 2014 ikäluokan joukkueenjohtajana, ja tällä tiellä jatketaan edelleenkin. Palkkatöitä teen myynnin ja markkinoinnin parissa Infomaatti Oy:ssä, ja haaveilen edelleen tekeväni sen Suomen historian väitöskirjan loppuun.”

Hallituksesta lisää täältä.