FCV:lle tappio paikallispelissä

FC Vaajakoski taisteli vielä voitosta paikallisottelussa ViPaa vastaan kunnes Jänkän suora punainen romautti joukkueen 1-5 (0-2) tappioon.

Viikon kauneimmassa säässä pelatussa paikallisottelussa oli Kakkosen Keski-Suomen herruuden lisäksi panosta myös sarjapaikasta taisteltaessa. FCV:lle olisi riittänyt vain voitto eivätkä vierailijatkaan ylimääräisillä pisteillä juhlineet viime aikoina. Paikallispelistä ja kauniista säästä oli saapunut nauttimaan kauden ennätysyleisö 386 katsojaa.

Ottelu alkoi paikallispelille tyypillisesti eli erittäin hermostuneesti eikä kumpikaan joukkueista tuntunut saavan kahta syöttöä peräkkäin omille. 10 minuutin pelin jälkeen FCV:n alakerrassa sattui kommunikaatiovirhe johon väliin ehti vierailijoiden Eero Markkanen, joka siirsi vierailijat 0-1 johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkue sai pelin haltuunsa eivätkä vierailijat saaneet luotua kontrolloituja hyökkäyksiä. Kotijoukkue sen sijaan rakenteli useankin hyökkäyksen, jotka kuitenkin pysähtyivät viimeiseen ratkaisuun. Paras paikka siunaantui Otto Piilin noustua laidasta hienosti maalille, mutta syöttö takaviistoon ei lopulta tavoittanut omia miehiä. Kotijoukkueen painostuksesta huolimatta vieraat siirtyivät jo 0-2 johtoon vaarattoman näköisessä tilanteessa. Takatolpalle vapaaksi jätetyllä Petri Karjalaisella oli helppo työ ampua pallo verkon perukoille. Puoliajan lopussa Tomi Karlstedt karkasi vielä oikealta laidalta ja syötti maalin eteen, mutta tilanteeseen liukuneen Oton jalka jäi vain viiden sentin päähän pallosta. Näin puoliajalle mentiin 0-2 lukemista.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkue jatkoi painamistaan ja vieraat näyttivät keskittyvän sumputtamaan johtoasemassa maalin edustan. Taktiikka toimikin melko hyvin, sillä FCV ei saanut hermostuksissa kuin pari vaarallisempaa tilannetta. Lopulta Tomi Karlstedt vapautettiin rangaistusalueen kulmalle ja Tompan tykki puhui maalin vasempaan alakulmaan. FCV kavensi tilanteeksi 1-2 pelikellon näyttäessä 65 minuuttia. Maalin jälkeen kotijoukkueen paine kasvoi entisestään ja tilanteita luotiin solkenaan vierailijoiden maalille. Noin 7 minuuttia edellisestä maalista Tomppa pääsi laukomaan uudelleen kohti vasenta alakulmaa, mutta tällä kertaa vieraiden Arttu Ojala esitti paraatipelastuksen. Heti seuraavasta ViPan hyökkäyksestä FCV:n taivas tummeni. Kymmenen minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Joonas Laaksonen ajoi vierailijoiden Juho Veijosen niin sanotusti pystyyn. Jänkän saama suora punainen 74 minuutin kohdalla oli ansaittu toisin kuin kauden avauksessa tullut. Punainen kortti sekoitti kotijoukkueen pelin ja lähes täydellinen hallinta muuttui vierailijoiden vaarallisiksi pistohyökkäyksiksi. Alivoimalle joutuneet kotijoukkueen pelurit eivät mahtaneet lopussa, kun vierailijat rokottivat viimeisen kahdeksan minuutin aikana kolmesta vastahyökkäyksestä Juha Veijosen, Eero Markkasen ja Tommi Temosen toimesta. Näin loppulukemat olivat heikosti tapahtumia kuvaavat 1-5.

Ottelun parhaan palkittiin ansaitusti vieraiden maalivahti Arttu Ojala. Tylystä viimeisestä kympistä huolimatta kotijoukkueen pirteä Tomi Karlstedt olisi myös ansainnut maininnan, mutta raati huomioi tuloksen perusteella vain vierailijoiden pelaajia. Tappio tarkoittaa käytännössä sitä, että FCV tippuu kauden päätteeksi Itä/Keski-Suomen Kolmoseen. Teoreettiset mahdollisuudet säilymiseen toki on, mutta se tarkoittaisi 7-8 pelin voittamista jäljellä olevista yhdeksästä pelistä mikä tämän hetken henkisessä tilassa vaikuttaa hyvinkin teoreettiselta.

FC Vaajakoski: Sami Myllymäki, Kerkko Huhtanen, Niko Leppänen, Jarmo Leskinen, Otto Piili (82′ Miika Kastarinen), Jukka Kosonen, Tarkko Savela, Kimmo Huisman, Jere Keskinen (70′ Marcus Virtanen), Jasin Abahassine (64′ Joonas Laaksonen), Tomi Karlstedt.