FCV:lle maistuva piste sarjakärjen vieraana

IF Gnistan – FC Vaajakoski 1-1 (1-0)


FC Vaajakoski kohtasi sarjan kärkijoukkue Gnistanin vieraskentällä Helsingin Oulunkylässä keskiviikkona. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat saivat aikaan muutamia maalipaikkoja. FCV pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä pariin otteeseen, mutta maalia päin kuteja ei saatu. Puolen tunnin pelin jälkeen Gnistan yllätti vierailijoiden puolustuksen pitkällä ja korkealla läpisyötöllä, jonka Oliver Antman otti rauhassa haltuun ja viimeisteli ohi Roope Järvisen.

Toisella jaksolla FCV hallitsi kenttätapahtumia eikä Gnistan saanut juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä luotua. Vaajakoskelaiset saivat useaan otteeseen palloa maalille ja tunnin kohdalla Topi Järvinen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Järvinen laittoi pallon itse pilkulta maaliin ja FCV:n tasoihin.

Maalin jälkeen FCV jatkoi hallintaansa. Ottelun lopussa kentälle vaihdettu Matias Kiesilä pelasi Toni Järviselle mainion pallon rangaistusalueelle ja tälläkin kertaa puolustus joutui rikkomaan, mutta nyt tuomaristo ei tilannetta pilkun arvoisena nähnyt. Loppuminuuttien maalipaikoista huolimatta lopputulokseksi jäi 1-1 ja FCV:lle maistuva piste sarjakärjen kotikentältä.

”Hyvä kasvojen pesu edelliseen otteluun. Miinusta se, että päästettiin vastustaja johtoasemaan jo varsin tutun kaavan mukaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta pelattiin suurella sydämellä ja missään vaiheessa ei niska naksahtanut poikki. Enemmänkin olisi ollut otettavissa, sillä mitä pitemmälle peli eteni, niin sitä selvemmin määrättiin pelin tahti. Tämä peli-ilme kun saadaan kotiotteluihinkin siirrettyä, niin alkaa Vaajakosken nurmellakin tapahtua positiivisia asioita. Pakko todeta, että meille olisi kuulunut toinenkin pilkku 1-1 -tilanteessa, mutta jostain kumman syystä kaikki kentällä olleet eivät olleet tästä samaa mieltä. Eipä muuta kuin maanmainioita FCV-videokoosteita odottelemaan.” – Mika Järvinen