FCV:lle uusi hallitus

Lokakuun lopulla pidettiin seuramme sääntömääräinen syyskokous, jossa luotiin silmäys kuluneeseen kauteen ja sen pohjalta rakennettiin toimintasuunnitelma sekä tulevan kauden budjetti.

Syyskokouksessa valittiin keskustelujen jälkeen FC Vaajakosken uusi hallitus. Seuran hallituksessa oli vuonna 2013 puheenjohtaja Tommi Vainio, varapuheenjohtaja Sami Jylhä, rahastonhoitaja Isaac Hamdi (erosi hallituksesta toukokuussa) sekä Kari Hokkanen.

Uudeksi puheenjohtajaksi, Tommi Vainion muuttaessa perheen perässä pois paikkakunnalta, valittiin Kari Hokkanen ja muiksi hallituksen jäseniksi seuran nuorisopäällikkö ja jälkkärivastaava Sami Jylhä, rahastonhoitajaksi Lassi Paavolainen ja tiedotusvastaavaksi Kalle Kemilä. Junioreiden vanhempia hallituksessa edustaa Tuomo Viinikainen.

Vilkkaan keskustelun värittämässä kokouksessa mietittiin seuran roolia Jyvässeudun jalkapalloilussa. FC Vaajakoski on tällä hetkellä nuorten pelaajien seura, sillä nuorissa ikäluokissa on joukkueita ja pelaajia varsin hyvin. Myös aikuisjalkapallo on nousemassa seuran toiminnassa tärkeään rooliin, mistä osoituksena myös ensi kaudella toimivat kolme miesten joukkuetta.

FC Vaajakoski on pyrkinyt keskustellen ja ajatuksia vaihtamalla rakentamaan yhteistyötä eri seurojen välille, jotta toimijoiden rajalliset resurssit saataisiin paremmin hyödynnettyä. Tätä keskustelua tarkoitus jatkaa ja kehittää eteenpäin. Seuran roolina tulee lähitulevaisuudessa olemaan kasvattiseura ja harrastejalkapallo.

Tulevan kauden budjetissa lähdettiin liikkeelle kustannusten pitämisestä kohtuullisina pelaajille. Tavoite oli, ettei kausimaksuja tarvitse nostaa. Tämä pakotti tarkastelemaan seuran kulurakennetta ja tekemään rajujakin linjauksia. Budjetin tulopuoli rakennettiin realistiselle pohjalle, ja ensi vuoden tärkeimpänä tavoitteena onkin seuran talouden tasapainottaminen ja talouslukujen seurannan kehittäminen.

Pelaajien määrän arvioitiin pysyvän kuluneen vuoden tasolla.

Tärkeänä osana seuran toiminnassa on kuluneena vuonna ollut jälkkäritoiminta. Jälkkäri on toisena toimintavuotenaan näyttänyt tärkeytensä nuorten iltapäivätoiminnan muotona ja on kehittymässä tärkeäksi osaksi seuran tulevaisuuden toimintaa.

Kokous oli piristävä tilaisuus sekä keskustelun että osanottajien määrän johdosta. Syyskokous antoi hyvän lähtökohdan rakentaa uutta kautta ja uuden ajan FC Vaajakoskea.