FCV taistelee elintärkeistä pisteistä, JIPPO vieraaksi

FC Vaajakoski – JIPPO la 25.8. klo 17 | Pääsyliput 7€

FCV kohtaa kotikentällään lauantaina Joensuusta saapuvat vieraat, kun JIPPO tulee taistelemaan pisteistä. Kakkosen kautta on jäljellä FCV:n osalta kuusi ottelua, joten pisteiden merkitystä ei voi liiaksi korostaa.

”Nyt tarvitaan kentälle joukkueellinen vastuunkantajia ja onnistujia sekä lujaa uskoa paremmasta huomisesta. Omassa päässä vastustajan puolustaminen on oltava huolellisempaa. Pallo ei yksinään kentällä liiku, jollei sitä joku liikuta ja nimenomaan nämä pallon liikuttamiseen osallistuvat vastustajat on kyettävä pelaamaan pois pelistä tarkemmin. Viikolla harjoituksissa on ollut positiivinen ilme koko ajan ja tuo ilme on tavoitteenamme siirtää myös pelikentälle.” – Mika Järvinen

Vaajakoskelaisten viime aikaiset tulokset eivät ole olleet likikään sellaisia, mitä seuran sisällä olisi toivottu. Viimeiset neljä ottelu ovat päättyneet kaikki tappioon maalierolla 4 – 18.

Suurimmat ongelmat ovat viime aikoina olleet kenttätasapainon puuttuminen ja huolimattomuusvirheet. Pelaajien etäisyydet ovat kasvaneet tilanteenvaihdoissa huolestuttavan usein aivan liian suuriksi. On myös selvää, että runsasmaaliset tappiot aiheuttavat kolhuja itseluottamukseen.

FCV on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11. Toisin sanoen lohkon toiseksi viimeisenä ja yksi niistä joukkueista, joita uhkaa putoaminen.

Lauantaina vastaan asettuva JIPPO on sarjataulukossa sijalla 8. Helppoa ei ole ollut joensuulaisillakaan, sillä viimeisestä kahdeksasta ottelusta vain kaksi on päättynyt JIPPOn voittoon. Vähämaalisia otteluita läpi kauden pelanneilla joensuulaisillakaan ei ole paljon helpompi hengittää, sillä putoamisviiva on vain kolmen pisteen päässä.

Panosta ottelusta ei siis todellakaan puutu, vaan on selvää, että kumpikin joukkue lataa kaikkensa otteluun sarjan lähestyessä loppuaan.

Seuraa tätä:

Neljässä viime ottelussa 18 maalia päästänyt FCV tiedostaa varmasti tämän hetken suurimman ongelman. Yksinkertaisesti joukkueen on sitouduttava kulloiseenkin ryhmittymään ja uskottava omaan tekemiseen.

Vieraiden riveissä pelaava 21-vuotias Miko Mäkirinne on iskenyt kuluvalla kaudella jo yhdeksän maalia. Viime aikoina puolustamisen kanssa tuskailleen FCV:n täytyy ottaa hyökkäävä keskikenttäpelaaja tarkoin huomioon.

Edelliset kohtaamiset:

JIPPO vei joukkueiden edellisen kohtaamisen kesäkuun alussa 2-1 kotikentällään. Tuossa ottelussa FCV:n ainokaisen viimeisteli aivan ottelun loppuhetkillä Niko Lohi. Nyt on revanssin paikka ja sitä punapaidat lähtevät kotonaan hakemaan.