FCV on Keski-Suomen mestari!

Sunnuntaina 15.4.2018 pelattiin Vehkahallissa Keski-Suomen piirin mestaruudesta kahden vuoden tauon jälkeen. Asetelma oli vanha tuttu, ennakkosuosikkina Ykkösessä pelaava JJK ja haastajana Kakkoseen valmistautuva FCV.

JJK oli ottelun alussa vaarallinen. Heti ensimmäisellä minuutilla Tomi Petrescu pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Ville Viljala sai hieman käsiään väliin, mutta torjunnasta pallo jäi maalin eteen ja Petresculle pelattavaksi.

Ottelun edetessä FCV pääsi paremmin mukaan ja loi lopulta ensimmäisellä jaksolla selvästi enemmän paikkoja. Juuso Haapasaari epäonnistui läpiajossa ja muutama muukin paikka hukattiin, mutta puolen tunnin kohdalla Haapasaari pääsi iskemään paluupallosta joukkueensa tasoihin.

Toinen puolisko oli tasainen, eikä kumpikaan joukkueista onnistunut luomaan todellisia huippupaikkoja. Ottelu eteni tasatilanteessa 1-1 rangaistuspotkukilpailuun. Rankkarikisa jatkui aina 11. pariin saakka. FCV:n maalille puoliajalla vaihdettu Roope Järvinen epäonnistui omassa potkussaan, mutta torjui sen jälkeen upeasti kaksi JJK:n yritystä ja FCV vei ottelun ja mestaruuden nimiinsä toisen kerran peräkkäin.

FCV:n päävalmentaja Mika Järvinen oli kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Oltiin pelin ytimessä kohtuulisen hyvin sisällä avausminuutin maalia lukuunottamatta. Harva ymmärtää kuinka hurjasti me annamme tasoitusta talvisin ja keväisin olosuhteissa ja harjoitusmäärissä muille. Siihen on oltava enemmän kuin tyytyväinen, että tuota eroa tuskin kukaan näki tänään kentällä. Enemmän pelistä positiivisia asioita löytyi, mutta ongelmiakin oli. Pelaajien toistensa ohjaamiseen kentällä on kiinnitettävä jatkossa enemmän huomiota, sillä muutaman kerran linjojen väleistä päästettiin pelaamaan liian helposti väärin sijoittuen. Tasaista vääntämistähän se oli. Sellainen fiilis jäi, että tuon yhden pilkun verran oltiin nälkäisempiä. Mihinkään riemunkiljahduksiin ei nyt kuitenkaan ole syytä, sillä piirin mestaruudesta ei Kakkosen sarjataulukkoon saada ensimmäistäkään pistettä”

JJK — FC Vaajakoski 1-1 (rp. 8-9)

2′ Tomi Petrescu

31′ Juuso Haapasaari

 

FCV:n avaus:

30 Ville Viljala (Vaihtoon 45′)
2 Aleksi Kaakinen
6 Santtu Laaksonen (Vaihtoon 72′)
7 Jarkko Kosunen
11 Niko Högbacka (Vaihtoon 45′)
20 Tomi Karlstedt
3 Roope Ervasti
22 Niko Kinnunen (Vaihtoon 45′)
25 Niko Lohi
26 Joona Rautamies
33 Juuso Haapasaari (Vaihtoon 45′)

Vaihdossa:

1 Roope Järvinen (Kentälle 45′)
5 Panu Väliaho (Kentälle 45′)
9 Kimmo Huisman (Kentälle 45′)
13 Peetu Lintinen (Kentälle 45′)
17 Matias Kiesilä
18 Fabian Hanslian
76 Ali Taleb (Kentälle 72′)

TallennaTallenna