FCV nousi kahden maalin takaa hienoon voittoon kauden päätöksessä

FC Vaajakoski intoutui esittämään hienoja otteita kauden viimeisessä pelissä kotistadionilla ylivieskalaista FC YPAa vastaan. Yksi kauden suurimmista yleisöistä sai todistaa kauniissa syyspäivässä kotijoukkueen nousua kahden maalin takaa-ajoasemasta maalin voittoon. FC Vaajakoski – FC YPA 4-3 (1-2).

Kotijoukkue aloitti ottelun hienoisella hallinnalla, mutta vierailijat saivat luotua vaarallisempia tilanteita nopeiden vastahyökkäyksien myötä. Vierailijoiden maaliahne hyökkääjä Dragan Pejic ehti jo pariin otteeseen paitsioon, mutta pääsi 19 minuutin pelin jälkeen livahtamaan rangaistusalueen kulmaan vapaana. Jarkko Suonpää oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia Pejicin ampuessa tarkan laukauksen maalin vasempaan yläkulmaan. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin sama mies rankaisi uudelleen kotijoukkuetta. 16-alueen sisään pelattu pallo tavoitti Pejicin, joka harhautteli hetken FCV:n puolustusta ja ampui sitten vedon, joka muutti FCV:n puolustajan jalasta suuntaa siten, ettei Suomu maalissa voinut estää YPAn siirtymistä 0-2 johtoon. Muita vaarallisia maalipaikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla oltu näkemässä ja tauolle oltiin jo menossa 0-2 lukemissa kunnes YPAn maalivahti Kalle Rönkkö taklasi kotijoukkueen pelaajaa takaapäin. Tuomiona keltainen kortti ja rangaistuspotku. Jukka Kosonen kavensi varmasti tilanteeksi 1-2 pilkulta, jonka jälkeen ensimmäinen puoliaika vihellettiin päättyneeksi.

Tauon aikana kotijoukkue vaihtoi maalivahtia antaen kokemusta nuorelle Roope Vainiolle. Kyseessä oli Roopen ensiesiintyminen kentällä edustusjoukkueessa. Puoliajan loppuun saatu kavennus piristi selvästi kotijoukkuetta toiselle puoliajalle. Vierailijat jatkoivat kuitenkin edelleen varmaa puolustustyöskentelyä eikä kotijoukkue päässyt liiemmin paikoilla juhlimaan. Kotijoukkueen maalilla Roope sen sijaan joutui kertaalleen venymään huipputorjuntaan. Noin tunnin pelin jälkeen FCV sai ansaitun tasoituksen, kun Jasin Abahassiselle pelattiin tekopaikka, jonka hyökkääjä myös käytti. Kotijoukkueen draivi tuntui vain kiihtyvän tasoituksen jälkeen ja jo 10 minuuttia myöhemmin saatiin juhlia johtoasemaa. YPAn rangaistusalueella olleen pienen pomputtelun jälkeen pallo ajautui noin 20 metriin Kalle Kautolle, joka nosti sen taidokkaasti yli hieman vastassa olleen YPAn maalivahdin. 3-2 maalin jälkeen vierailijat alkoivat panostamaan enemmän hyökkäämiseen ja ottelu kääntyikin YPAn hallinnaksi. Tässä vaiheessa näytti jo, että viimeinen 15 minuuttia tulee olemaan kotijoukkueen armotonta puolustustaistelua niin kuin se enimmäkseen olikin. YPA ei kuitenkaan saanut luotua kuin puolittaisia paikkoja, vaikka kertaalleen pallo menikin maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Seuraavan maalin teki FCV siirtyen jo 4-2 johtoon. Alakerrasta lähtenyt purkupallo tavoitti Markus Kärkkäisen, joka pelasi pallon pystyyn Miika Kastariselle. Miika pääsi vapaana nousemaan oikeaa laitaa ja pelaamaan rangaistusalueella poikkisyötön Jasinille, jolla oli helppo työ viimeistellä päivän toisensa vain viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Vierailijoiden onnistui vielä nousta maalin päähän Antti Pehkosen ohitettua Roopen pienen kimmottelun päätteeksi. Viimeisten minuuttien aikana YPA ei kuitenkaan päässyt tekopaikoille ja näin kauden viimeiset pisteet jäivät hienon nousun jälkeen Vaajakoskelle.

Vaikka kausi kokonaisuudessaan olikin pettymys niin ainakin viimeisen pelin esitykseen voivat kaikki olla tyytyväisiä. Voitolla varmistui samalla myös Riverballin pysyminen takana ja sarjan 13. sija. Tämän esityksen myötä voidaankin hyvillä mielen alkaa rakentamaan ensi kauden joukkuetta Kolmoseen pikaista paluuta toivoen.

FC Vaajakoski: Jarkko Suonpää (46′ Roope Vainio), Tarkko Savela, Joonas Laaksonen, Joona Ala-Porkkunen, Jere Keskinen, Niko Leppänen, Kalle Kautto, Jukka Kosonen (79′ Markus Kärkkäinen), Jasin Abahassine, Miika Kastarinen, Arttu Hokkanen (66′ Niko Lohi).