FCV Korkkasi Kolmosen Kotikentällä

FC Vaajakoski – JPS 4-0 (1-0)


 

#18 Toni Pöyhönen            42 min

#11 Niko Lohi                    54 ja 90 min

#20 Tomi Karlstedt            77 min

Varoitukset:

#16 Niko Kiiveri                 31 min

#9 Kimmo Huisman           62 min

 

Avaus:

Salminen, Kekkonen, Ekmark, Veijonen, Kiiveri N, Savela, Huisman, Lohi, Abdullahi, Karlstedt, Pöyhönen

Penkillä:

Suonpää, Kiiveri T, Koskinen (86 min Savela), Loutelamio (79 min Abdullahi), Kärkkäinen, Paatelainen, Jokinen

Kolmonen korkattiin lauantai-iltana menestyksekkäästi kotikentällä, jollaisena toimii toistaiseksi Jyskän Jalkapallonurmi. Vieraaksi oli matkustanut Kirkolta asti JPS, joka tunnetaan myös bandy-touhuistaan aina SM-sarjaa myöten. Jyskän ilmasto tarjosi välitöntä sateen uhkaa, mutta siltä runsaan katsojaosaston onneksi vältyttiin. Puolustusosastoon kotijoukkue sai parantolasta lainaksi pohjevammaansa selättelevän Juha ”Fööri” Veijosen, joten päävalmentaja Järviselle suurinta painetta aiheuttikin UEFA A-lisenssikoulutukseen kuuluva näyttö omasta valmennusosaamisesta.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä Punaisten ollessa hieman hermostuneella jalalla liikkeellä, ja tummissa pelannut vastustaja saikin haastettua kotijoukkueen ensimmäisellä puoliskolla tasaiseen vääntöön. FCV:lle siunaantui kuitenkin paremmat maalipaikat, mutta laukausten suunta olisi saanut olla hieman maanläheisempi. Vierailijat eivät päässeet vaarallisiin maalipaikkoihin ja siitä piti huolen viime kädessä tiukka puolustuslinja, josta mies ja pallo eivät päässeet häiritsemään varmoja koppeja ottanutta Henri ”Henkka” Salmista. Puoliajan kääntyessä jo ehtoopuolelle kävi Toni ”Pöhi” Pöyhönen tuikkaamassa kotijohdon kauniin sommitelman päätteeksi ja näin päästiin tauolle mukavassa ja kenties jopa ansaitussa johtoasemassa.

Toinen puoliaika oli Punaisten. Jipsin jalka ei jaksanut kauaa kirmata, vaan kotijoukkue käänsi pelin itselleen myös maalien muodossa. Ensin maalinedushässäkästä Niko ”Peke” Lohi survoi pallon pussiin ja sitten oli Tomi ”Tomppa” Karlstedtin vuoro napauttaa läpisyötön päätteeksi peliväline varmasti oikeaan alanurkkaan. Jotta i:n päälle saataisiin piste ja Jäppisen Eurogoal-koosteeseen lisämateriaalia, otti Peke taas roolia keskiympyrässä ja vei pallon aina pommitusetäisyydelle noin 20 metriin ja tirvasi kuulan etuyläkulmaan sellaisella voimalla, jotta Jipsi-maalissa, Punaistakin paitaa aikanaan kantanut Teemu ”Temppeli” Holopainen ei ehtinyt sanoa mitään, ei siis mitään. Näin taputeltiin FCV:n kotiavaus sopusasti päätökseen ja pisteet jäivät ”Kortti”-Vänninkin iloksi Vaajakoskelle.

Sarjakierroksia on pelattu kaksi ja FCV on tässä vaiheessa keulilla maalieron turvin. Ilahduttavaa on puolustuksen tiiviys kovasti elävästä koostumuksesta huolimatta ja siitä kertoo päästettyjen maalien sarakkeessa komeileva pyöreä 0 sekä hyökkäyksen toimivuus; maalipaikkoihin pureudutaan tiukasti ja onnistumisprosentti on parempi kuin Luis Suarezilla.

Keskiviikkona joukkue matkaa Äänekoskelle, josta kuuluukin jo tervetuliaisuhoa FCV:n ja Järvisen suuntaan.