FCV kaatoi TPV:n kauden avauksessa

FCV aloitti kautensa komean, lähes satavuotiaan puukatsomon ja kolmensadan katsojan edessä Tampereen Pyynikillä TPV:n vieraana.

Kotijoukkue hallitsi palloa läpi ottelun ja se näkyikin tilastoissa: TPV vei kulmapotkut 15-3 ja laukauksetkin 30-13, mutta maaleista vastasi vierasjoukkue. Babatunde Wusu ohjasi takatolpalta Peetu Lintisen hyvän matalan keskityksen maaliin ja FCV siirtyi johtoon 19 minuutin kohdalla. TPV:n vaaralliset tilanteet Matti Salkojärvi torjui erittäin hyvin, eivätkä tamperelaiset erityisen avoimiin maalipaikkoihin päässeetkään.

Maalikooste Pöytäkirja

”Lopputulos on hyvä osoitus siitä, kun koko joukkueena tehdään töitä yhdessä sovitun pelisuunnitelman eteen. Tämä oli ennen kaikkea koko joukkueen voitto. Varmasti kenellekään ei jäänyt epäselväksi kumpi joukkue pelasi taktisesti kypsemmän ottelun.”

Pyynikin pienikokoinen kenttä teki pelitapahtumista ajoittain sekavia, mutta kurinalainen FCV puolusti huolellisesti läpi ottelun. Maltilla hoidettujen puolustusvelvoitteiden jälkeen toiseen päähän aukesi aika ajoin hyviä vastaiskupaikkoja, joissa vierasjoukkue oli tänään erityisen kliininen. TPV:n hukattua kulma- ja vapaapotkuja, hyödynsi FCV oman erikoistilanteensa 77. peliminuutilla. Peetu Lintinen kuljetti puolesta kentästä pallon rangaistusalueen rajalle, jossa TPV:n Tommi Smeets joutui rikkomaan kovaa. Seuranneesta vapaapotkusta Tomppa Karlstedt toimitti pallon takakulmaan, ja tilanne oli 0-2. Lopussa Kimmo Huisman huiputti vastustajaa ja syötti Lohen läpi, joka tälläsi pallon kovaa etuyläkulmaan. FC Vaajakoski kaatoi yhden lohkon ennakkosuosikeista yllättäen kauden avausottelussa 0-3.