FCV ei hyydy

FC Vaajakoski – SiPS 7-1 (1-1)
#20 Tomi Karlstedt 18 min, 85min, 90min
#11 Niko Lohi 66min
#21 Jukka Kosonen 76min, 80min
#22 Ali Abdullahi ”Iska” 82min

Varoitukset:

Savela 48min
Kekkonen 51min

FCV:n avaus: Kiiveri; Savela, Kekkonen, Ekmark, Veijonen; Lohi, Pöyhönen, Huisman, Setti, Kiiveri; Karlstedt

Penkillä: Koskinen, Kastarinen, Kiesilä, Kosonen, Kärkkäinen & Iska

Aurinko tarjosi perin erinomaiset puitteet hienolle jalkapalloiltapäivälle. Kotijoukkue FCV:n aloitettua sarjan pelkillä voitoilla, odotettiin siilinjärveläisen vastustajan tarjoavan tähän asti kovimman vastuksen. Olihan SiPSin tilillä viime kauden sarjavoitto, ja tänäkin vuonna sen uumoiltiin löytyvän taulukon kärkipäästä.

Ottelun alku oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Paikkoja luotiin runsaasti, mutta monet palloista päätyivät maalikehikon ulkopuolelle. 18 minuutin kohdalla Kolmosen yhden kauden epävirallisen maaliennätyksen haltija Tomppa Karlstedt viimeisteli ansaitun johdon punapaidoille. Varma laukaus boksin sisältä päätyi jostain maalivahdin kainalosta takakulmaan.

FCV jatkoi maalin jälkeen hallintaansa, mutta seuraavan kerran osui SiPS. Vierailijat saivat vapaapotkun vaaralliselta paikalta aivan 16-alueen rajalta, eikä pallon taakse asettunut Kröger erehtynyt. Pallo sijoituksella takakulmaan ja peli 1-1. Maalin jälkeen ottelu tasottui ja tasatilanteessa päädyttiin puoliajalle.

Heti toisen puoliskon alkuun FCV:n Savela ja Kekkonen kommunikoivat kortit mieheen. Vaikka ottelu olikin alkuun verrattuna tasaisempi, onnistui Niko Lohi viemään kotijoukkueen johtoon 66. peliminuutilla. Peke Lohi osui muutamasta metristä palloon eikä maalivahdilla ollut asiaan sen kummempaa sanottavaa. Hyppönen pääsikin näin kuuluttamaan tilanteeksi 2-1.

Tämän jälkeen FCV suoritti tuplavaihdon, ja se osoittautuikin pienellä kaaderilla matkassa olleiden siilinjärveläisten kohtaloksi. Kentälle vaihdettu Jukka Kosonen osui heti alkuun kahdesti ja ottelu tuntui ratkenneen. Punaisten viides maali oli kuitenkin ehdottomasti komein. Iska otti korkean ja pitkän keskityspallon noin viiden metrin kohdalla silkinpehmeästi haltuun ja puikotti pallon maalivahdin längistä verkon perukoille.

Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, kun Punaiset äityivät juhlimaan maaleilla, tälle kaudelle tuttuun tyyliin. Tuomari vihelsi FCV:lle kuudentoista rajalta vaparin, ja pallon taakse asettuivat Tomppa ja Kimmo. Lopulta Tomppa päätyi suorittamaan erikoistilanteen. Tarkka sijoitus takakulmaan vei FCV:n jo 6-1 -johtoon. Tomppa viimeisteli hattutemppunsa 90 minuutin kohdalla ja sinetöi loppulukemat muotoon 7-1.

Esitys oli jälleen varsin ehjä ja erinomainen, joten siitä on hyvä jatkaa jo tiistaina, kun Regions’ Cupissa vastaan asettuu Pirkkalan Jalkapalloklubi. Ottelu alkaa Vaajakoskella klo 19.30.