FC Vaajakoski venyi pisteeseen lisäajan tasoituksella

FC Vaajakoski – OLS 1-1 (0-1)

9′ Oma maali 0-1
90+5′ Antti Voutilainen 1-1

Panda Areenalla aurinkoisessa syyskelissä pelattu vauhdikas kärkikamppailu päättyi pistejakoon, kun Antti Voutilainen tälläsi kotijoukkueelle maistuvan tasoituksen lisäajan loppuhetkillä. Lohkoa tasapisteissä FC Vaajakosken kanssa johtava OLS oli lähempänä voittoa, mutta hukkasi tilaisuutensa tuhrittuihin maalintekotilanteisiin.

Ensimmäinen jakso oli vaikea. Ei oikein päästy prässäämään pallollista ja sitä kautta OLS sai hallinnan pelistä. Toiselle jaksolle tuli kuitenkin parempi FCV ja nostettiin riskitasoja. Se aiheutti omaan päähän myös tilanteita, mutta niistä selvittiin kuivin jaloin. Vaihtopelaajat toivat vielä virtaa peliin ja saatiin painetta toiseen päähän enemmän. Onneksi se realisoitui lisäajalla tasoituksen muodossa. Neljän kärki on tosi tasainen ja jokainen peli on tärkeä tästä eteenpäin.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Kamppailun alku oli haastava kotijoukkueelle, jonka tekeminen vaikutti hermostuneelta. Vierailijat pystyivät hallitsemaan palloa näppärän syöttöpelinsä turvin, vaikka ottelu oli joukkueelle kauden ensimmäinen luonnonnurmella. OLS siirtyi johtoon yhdeksännellä minuutilla, kun Hugo Halonen ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin Hannes Seikkalan tarjoilusta.

Avausosuman jälkeen FC Vaajakoski sai hetkeksi otetta pelitapahtumista. Benno Hanslianin laukaukseen kätensä väliin venytti kuitenkin oululaistorjuja Nuutti Kaikkonen, eikä Niilo Pirttisen vaarallinen kulmapotkukaan tuottanut kaivattua tulosta.

Ottelun 25. minuutilla oululaisten ykkösviimeistelijä Eemeli Raittinen pääsi puskemaan vaarallisesti kulmasta, mutta pallo suuntautui maalin katolle. Seuraava tilaisuus Raittiselle tarjoutui reilun puolen tunnin jälkeen. FCV:n veräjänvartija Antto Mikkonen ei kuitenkaan mennyt vipuun, vaan peitti maalintekoyrityksen miltei parimetrisen kolossin harhautusten jälkeen.

Toinen jakso käynnistyi punapaitojen kohdalta paremmin. Hanslian alusti tekopaikan puolikkaan kahdeksannella minuutilla Matias Sydänmaalle, joka kuitenkin liukasteli boksissa ratkaisevalla hetkellä.

Seuraavat kolme huippupaikkaa tarjoutuivat Oulun Luistinseuralle tunnin molemmin puolin. Avoimista tilanteista mahdollisuutensa hukkasivat vuorollaan Eemil Merikanto ja Raittinen kahdesti. Merikannon yritykseen väliin ennätti Mikkonen ja Lennart Voikar siivosi pallon väljemmille vesille ennen maaliviivaa. Raittisen vedot osuivat puolestaan yläristikkoon ja tolppaan.

Sen jälkeen paikkoja oli tarjolla kotijoukkueelle ja lähimpänä onnistumista oli Jimi Saarikon esityöstä Juuso Sarkkinen, jonka kuti tärähti kuitenkin tolppaan. Varsinaisen peliajan täyttyessä Saarikko pääsi laukomaan itse, mutta vedon osoitteena oli sivuverkko. FC Vaajakosken tasoittavasta maalista vastasi upealla laukauksellaan keskikenttäpelaaja Antti Voutilainen pelikellon näyttäessä aikaa 90+5 minuuttia.

Tämän päivän tuloksilla C-lohkon kärkipäässä riittää vielä enemmän jännitettävää. KuPS Akatemian hävittyä ja FCV:n jaettua pisteet OLS:n kanssa nousi RoPS selvällä voitollaan mukaan kamppailuun. Neljä joukkuetta on nyt kärkisijoilla kahden pisteen sisällä toisistaan. FC Vaajakosken osalta syksyn ratkaisupelit jatkuvat seuraavana lauantaina Vaasassa ja Panda Areenalla joukkue esiintyy taas sunnuntaina 24.9. klo 14.00, jolloin vieraana on OTP.

FC Vaajakosken kokoonpano lauantaina

1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen → 19 Santeri Suutari 71′
5 Hugo Halonen → 3 Matias Niemelä 63′
6 Viljami Suihkonen → 4 Joona Rönkä 46′
8 Benno Hanslian → 92 Jimi Saarikko 63′
10 Juuso Sarkkinen
11 Saboor Salim → 7 Antti Voutilainen 63′
18 Miska Verkko
21 Lennart Voikar
33 Matias Sarlin C
96 Matias Sydänmaa