FC Vaajakoski taisteli, mutta joutui taipumaan OLS:n vieraana

OLS – FC Vaajakoski 1-0 (0-0)

65′ Daniel Heikkinen 1-0

FC Vaajakosken alakerta onnistui jälleen hyvin joutuen kuitenkin antautumaan kertaalleen. Kakkosen C-lohkon ykkössuosikki Oulun Luistinseura onnistui tekemään kamppailun ainoan osuman toisella jaksolla ja se riitti kotijoukkueelle kolmeen pisteeseen. Avausjakso tarjosi tiiviimpää pelaamista, mutta toisella puoliskolla tilanteita avautui molempiin päätyihin.

Tasainen peli, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Me ei valitettavasti käytetty omaa aikaa tehokkaasti ja vastustaja käytti. Vielä pitää parantaa pelin rytmittämistä, tunnistaa paremmin nopean ja hitaan hyökkäyksen ero. Parin viikon päästä otetaan sitten kotivoitto!” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Ottelun ensimmäiset hetket olivat kotijoukkueelta vahvoja. Jo minuutin pelin jälkeen Santtu Seppänen pääsi laukomaan vedon suuntautuessa kuitenkin sivuverkkoon. Kun kamppailua oli pelattu kymmenisen peliminuuttia, maaliahne Eemeli Raittinen pyrki murtautumaan tekopaikalle oikealta. Matka pysähtyi pikkukontaktiin vieraiden Niilo Pirttisen kanssa ja tuomari päätyi näyttämään filmaamisesta keltaista lappua OLS:n järkälemäiselle hyökkäyspään pelaajalle.

Hetkittäin myös FC Vaajakoski sai otetta pallollisena, muttei löytänyt keinoja vaarallisiin tilanteisiin pääsemiseksi viimeisten ratkaisujen jättäessä toivomisen varaa. Näyttävästi palloa liikutelleet isännät saivat aikaan hyvän vastahyökkäyksen 26 minuutin aikoihin. Seppäsen yritys jäi kuitenkin kevyeksi ja oli helppo torjuttava punavalkoisten Santtu Toivarille.

Seuraavat mahdollisuudet Oulun Luistinseuralle tarjoutuivat puolen tunnin kohdalla. Ensin todella vahvasti pelin aloittanut Seppänen tarjosi palloa luukulle Raittiselle, mutta tämän tilanteen puolusti väkevästi FCV-toppari Santeri Suutari. Seuranneesta kulmapotkusta pallo jäi pomppimaan vaarallisen oloisesti boksissa pelaajien päihin päätyen kuitenkin lopulta Toivarin hyppysiin.

Avausjakson loppuvartti oli hieman sekavaa ja rikkonaista vääntöä, kun molemmat joukkueet tekivät pallon kanssa huonoja ratkaisuja. Taukovihellyksen kuuluessa lukemat olivatkin maalittomat 0-0.

Jälkimmäisen jakson FC Vaajakoski aloitti pirteästi ja Niilo Pirttisen vasemmalta puolelta tulleesta keskityksestä maalintekoa pääsivät yrittämään niin Matias Sarlin kuin Sydänmaakin, joiden yritykset torjui kuitenkin OLS:n veräjänvartija Nuutti Kaikkonen.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue kehitteli hyvän paikan, mutta AC Oulun lainapelaajan Daniel Heikkisen laukaus ei irronnut riittävän lujaa ja päätyi Toivarin hanskoihin. Heti perään FCV hyökkäsi. Pirttisen puolenvaihdosta Rasmus Häkkinen tarjosi vetopaikan Sydänmaalle, mutta jälleen Kaikkonen oli ratkaisevana esteenä.

Tätä seurasi oululaishyökkäys, josta Raittinen järjesteli paikan maalinsuulle Antti Torniaiselle. Toivari oli kuitenkin jälleen mies paikallaan ja torjui maalintekoyrityksen. Seuraavat pari paikkaa aukesivat Sarlinille Matias Niemelän ja Miska Verkon kautta, mutta vaajakoskelaisten tehopyssy ei onnistunut viimeistelyssä tällä kertaa.

Kamppailun ainoa osuma nähtiin 65. peliminuutilla, kun kotijoukkue hyökkäsi nopeasti oikealta kaistalta Raittisen johdolla. Keskitys tavoitti Heikkisen, joka laukoi vastustamattomasti pallon vasempaan takaylänurkkaan.

Tappioasemassa FC Vaajakoski otti pallonhallinnan nimiinsä. Hyvä tilaisuus vieraille aukesi 78. minuutilla, kun vaihdosta sisään tulleet Matti Liimatainen ja Eero Salmi juonivat paikan, mutta maalivahti Kaikkonen pelasti tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Oulun Luistinseura puolusti omaa aluettaan sen jälkeen vahvasti, eivätkä vieraat löytäneet lääkkeitä sen murtamiseksi. Kolme pistettä jäivät tällä kertaa Ouluun kotijoukkueen ollessa lopulta vahvempi yhden maalin turvin.

FC Vaajakosken kokoonpano sunnuntaina

2 Niilo Pirttinen → 24 Matti Liimatainen 68′

3 Matias Niemelä

6 Viljami Suihkonen

10 Juuso Sarkkinen

13 Santtu Toivari MV

16 Rasmus Häkkinen → 27 Lauri Suutarinen 68′

18 Miska Verkko → 5 Hugo Halonen 90′

19 Santeri Suutari

33 Matias Sarlin C → 9 Eero Salmi 77′

92 Jimi Saarikko → 22 Teemu Roponen 90′

96 Matias Sydänmaa

FC Vaajakoski lähtee nyt juhannustauon viettoon ja palaa pelien merkeissä kentille lauantaina 1.7., kun Panda Areenalle vierailun tekee Vasa IFK. Sitä ennen luvassa on kuitenkin vielä tuoreita sopimusuutisia, joten kannattaa pysyä kuulolla.