FC Vaajakoski sai maalihanansa auki ja nappasi tärkeät pisteet

Närpes Kraft – FC Vaajakoski 0-3 (0-1)
6′ Matias Sarlin 0-1
52′  Matias Sydänmaa 0-2
68′  Matias Sarlin rp. 0-3

Pari edellistä Kakkosen peliään niukasti hävinnyt FC Vaajakoski haki Närpiöstä tärkeät pisteet selvänumeroisella voitollaan. Samalla sijoitus Kakkosen C-lohkossa koheni parilla pykälällä viidenneksi ja joukkue on taas hyvissä kyttäysasemissa kärjen takana. Punapaidoilta hyökkäyspäässä hurjastelivat Matiakset Sarlin ja Sydänmaa. Kotijoukkue Närpes Kraftille tappio oli sen kauden ensimmäinen.

”Kokonaisuudessaan erittäin ehjä 90 minuuttia. Ekalla jaksolla saatiin tärkeä avausmaali ja hyvä hallinta pelistä. Viime pelin pettymyksen jälkeen oli myös kokemusta johtoasemassa pelaamisesta ja nyt se tehtiin erinomaisesti. Puolustettiin myös hyvin muutamat erikoistilanteet mitä Närpes sai. Tästä on hyvä lähteä FCV:n 30v-juhlapeliin kaatamaan Herculesta!” – Antti Neuvonen

Vierailijat saivat kamppailuun unelma-alun, kun väkevä pallonhallinta tuotti toivottua tulosta jo kuudennella peliminuutilla. Janne Kuhmonen katkaisi Närpes Kraftin rajaheiton ja jatkoi pallon Sydänmaalle, joka murtautui oikealta sisään. Tarkka syöttö tavoitti maalille nousseen Matias Sarlinin, jolla oli helppo työ sysätä punapaidat 0-1 -johtoon kotijoukkueen puolustajien keskeltä.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Miska Verkkoa rikottiin ja FC Vaajakoskelle tarjoutui vapaapotku hyvältä etäisyydeltä noin paristakymmenestä metristä. Lennart Voikarin yritys kuitenkin suuntautui yli maalista.

Kamppailu jatkui läpi ensimmäisen jakson FCV:n hienoisessa hallinnassa, mutta todellisia maalipaikkoja ei onnistuttu rakentelemaan isäntien tiivistettyä keskialuettaan. Peli olikin kauttaaltaan rikkonaista ja sekavaa painimista, johon osansa teki varsin epätasainen pelialusta.

Omat hetkensä tarjoutuivat myös närpiöläisille, joille paras tilanne viimeistelyyn avautui 20 minuutin jälkeen. Samir Isanović oli lähellä onnistumista vasemmalle takatolpalle tulleesta keskityksestä. Kärkihyökkääjä ei kuitenkaan saanut palloon riittävän laadukasta kosketusta. Tauolle poistuttiin lopulta puna-asuisten maalin johtonumeroissa.

Toisen puoliskon ensihetkillä Närpes Kraft kehitteli vaarallisen hyökkäyksen, joka päättyi kuitenkin Salah Adam Zakaria Ibrahimin ohilaukaukseen. Kamppailun 52. minuutilla FCV kasvatteli johtolukemiaan, kun Hugo Halosen avaus tavoitti Sydänmaan. Hyökkääjä haki hetken aikaa sopivia askelmerkintöjä, harhautti puolustajan ja upotti pallon sitten upealla nostolla vasempaan takanurkkaan.

Peli jatkui tästä eteenpäin kahden maalin etumatkan saavuttaneen FC Vaajakosken selvässä komennossa. Lisää vierailta oli luvassa kamppailun 68. minuutilla, kun Sydänmaa ja Verkko kehittivät joukkueelleen nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Sydänmaata tuupattiin selästä rangaistusalueella. Pilkun vakuuttavasti sisään toimitti Sarlin ja numerot olivat jo 0-3.

Lopussa Vaajakoski piti homman hallussaan varsin vakuuttavasti, eikä antanut vastustajalle saumoja kavennusosuman tekemiseen. Kaikki vaihtonsa päätöspuolituntisen aikana käyttäneen vierailijan aktiivisuus riitti loppuvihellykseen saakka ja maalivahti Antto Mikkonen kirjautti tililleen kauden toisen nollapelinsä melko vaivattomasti.

Tulevana perjantaina FC Vaajakoski pääsee ottelemaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella omalla kotistadionillaan Panda Areenalla. Seuran 30-vuotisjuhlaotteluun vastustajaksi saapuu JS Hercules Oulusta. Peli pääsee vauhtiin klo 19.00.

FC Vaajakosken kokoonpano sunnuntaina
1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen → 16 Rasmus Häkkinen 70′
3 Matias Niemelä
5 Hugo Halonen → 28 Jaakko Björn 61′
6 Viljami Suihkonen
14 Janne Kuhmonen
18 Miska Verkko → 27 Lauri Suutarinen 80′
19 Santeri Suutari
21 Lennart Voikar
33 Matias Sarlin C → 10 Juuso Sarkkinen 70′
96 Matias Sydänmaa → 24 Matti Liimatainen 80′