FC Vaajakoski lisäsi Genc Kovaqin hyökkäyskalustoonsa – Matias Sarlin palaa Tampereelle

Genc Kovaqi on allekirjoittanut Ykkösen kauteensa valmistautuvan joukkueen kanssa tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen. 26-vuotias pelaaja on tottunut pelaamaan kärkihyökkääjän paikalla. Vaajakoskelle hänet toivat tutut pelikaverit ja joukkuetta luotsaava Antti Neuvonen.

”Täällä oli muutama tuttu ennestään ja Neukka on koutsina. Lähden kauteen ihan inokkaalla fiiliksellä.” – Genc Kovaqi

”Genciä valmensin ensimmäisen kerran A-juniori-ikäisenä ja saimme todella hyvän yhteyden valmentamiseen. Silloin hän teki Kakkosessa 12 ensimmäiseen peliin kahdeksan maalia. Pallon suojaaminen, syötön salaaminen ja vähän suuttuneessa tilassa voitontahto ovat Gencin isoimmat vahvuudet. Hän tuo erilaisen vaihtoehdon hyökkäämiseen varsinkin niihin peleihin, mitä päästään hallitsemaan.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Parhaina vahvuuksinaan Kovaqi itse pitää teknisiä ominaisuuksiaan ja kokee olevansa parhaimmillaan kentän hyökkäyskolmanneksella. Pelaajan futisura sai alkunsa juuri ennen kouluikää.

”Kuusivuotiaana minut vietiin ensimmäistä kertaa joukkueeseen pelaamaan, koska olin halunnut pelata. Eka joukkue oli Kortteliliigassa ja joukkueen nimi oli Chievo Verona. Parhaiten muistan turnaukset lapsena. Ne oli kivoja muistoja, kun ei tehty muuta kuin pelattu futista kaiket päivät. Seuroja, joita olen edustanut aikuisten tasolla valtakunnallisissa sarjoissa ovat FCV, Villiketut, JJK, Mikkelin Palloilijat, Rauman Pallo-Iirot ja Komeetat.” – Kovaqi

Ensimmäiset Kakkosen ottelunsa hyökkääjä sai tililleen FC Vaajakosken paidassa vuonna 2016. Seuraavalla kaudella JJK-Villikettujen miehistössä vastuuta tuli runsaasti ja maalejakin syntyi kahdeksan. Kovaqi pisti peliuransa tauolle 2019, mutta palasi kuvioihin jälleen kolme vuotta myöhemmin edustaessaan Kakkoseen nousseita Jyväskylän Komeettoja. Kesä päättyi kuitenkin loukkaantumiseen jo toukokuussa.

Pelurilla ei enää nykyään ole varsinaisia esikuvia, mutta aiemmin hän on seurannut ruotsalaisen Zlatan Ibrahimovićin ja hollantilaisen Robin van Persien otteita.

”Yritin heiltä ottaa jotain omaan peliin nuorempana.” – Kovaqi

Vapaa-aikanaan paluun viheriöille tekevä hyökkääjä tykkää katsella jalkapalloa ja ennen kaikkea Manchester Unitedin peliesityksiä. Lisäksi arki sujuu kavereiden kanssa hengaillessa. Genc toivoo Vaajakosken areenan täyttyvän katsojista historiallisella Ykkösen kaudella tulevana kesänä.

”Toivottavasti tulee mahdollisimman paljon väkeä Pandalle.” – Kovaqi

Sarlin palaa Tampereelle

FC Vaajakoskea neljä viimeisintä kautta edustaneen Matias ”Härkä” Sarlinin jalkapalloura jatkuu puolestaan Tampere Unitedin riveissä. Sarlin valloitti FCV:ssä joukkueen sisäisen maalikuninkuuden kaikkina seurassa viettäminään vuosina. Kapteenin nauhaa keskushyökkääjä kantoi käsivarressa parina edelliskautena ja oli viime vuonna myös seuran hallituksen jäsen. FC Vaajakoski tahtoo kiittää Sarlinia palveluksistaan ja panoksestaan organisaatiossa niin pelikentillä kuin myös taustatoiminnassa.

Punavalkoisilla on tällä hetkellä sovittuna 24 pelaajasopimusta viimekautisen rungon säilyessä varsin hyvin kasassa. Sarlinin ohella merkittävin lähtijä ryhmästä on Kakkosen C-lohkon parhaaksi maalivahdiksi valittu Antto Mikkonen, joka torjuu jatkossa Ykkösliigassa Salon Palloilijoissa.

Viikonlopun harjoitusottelussa vastassa Veikkausliigajoukkue

FC Vaajakoski reissaa viikonloppuna saarelle ja pääsee testaamaan virettään IFK Mariehamnin vieraana Ahvenanmaalla Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 9.3.2024 klo 17.00. Isännät ovat pelanneet pelanneet ylimmällä sarjaportaalla kesästä 2005 lähtien ja voittivat Suomenmestaruuden kauden 2016 päätteeksi. Samaiset joukkueet ovat kohdanneet aiemmin Suomen Cupissa Vaajakoskella vuonna 2006, jolloin vierailijat osoittautuivat etevämmiksi maalilukemin 1-4.

Punanutut ovat tähän saakka pelanneet viisi harjoituspeliä, joista tilille on kirjattu kaksi voittoa, sama määrä tasapelejä ja yksi tappio. Parisen viikkoa sitten saatiin jo ensituntumaa Jyväskylän paikallisderbyihin, kun FC Vaajakoski iski yhteen JJK:n kanssa Vehkahallissa. Ottelu päättyi maalittomaan lopputulokseen, vaikka molemmilla oli joitakin maalintekotilanteita. Vauhdikkaassa, mutta hivenen sekavassa kohtaamisessa FCV oli lähempänä onnistumista osuttuaan toisella jaksolla tolppaan ja ylähirteen.

Lauantain kovaan kamppailuun vaajakoskelaiset joutuvat kuitenkin hieman siipirikkoisena, kun useampi pelaaja parantelee vielä vammojaan.