FC Vaajakoski joutui pettymään Kokkolassa

GBK – FC Vaajakoski 1-0 (1-0)
35′ Pietro Kytölaakso 1-0

GBK oli lauantain ottelussa parempi ja ansaitsi pisteensä. FC Vaajakoski sai aikaan hetkittäin hyvää pallonhallintaa, mutta ei onnistunut missään vaiheessa luomaan kunnollisia maalintekotilanteita aktiivisesti jokaisella sektorilla taistellutta kotijoukkuetta vastaan.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja heti minuutin kohdalla isäntien kapteeni Teemu Mäki pääsi pyssyttämään kovan kudin melko hyvältä etäisyydeltä. FCV:n maalivahti Antto Mikkonen oli kuitenkin hereillä ja torjui kädellään tilanteen kulmapotkuksi. Seuraava vaarallinen hyökkäys punapaitaiselta kotijoukkueelta nähtiin kahdeksannella minuutilla, kun Ville Luokkala tarjoili oikeasta laidasta tarkan keskityksen maalille. Petteri Jokihaaran pusku suuntautui kuitenkin hieman ohi. Nelisen minuuttia myöhemmin GBK:n Pietro Kytölaakso laukoi pienestä kulmasta, mutta pallo kiersi ohi vasemmasta yläkulmasta.

Avausjakson edetessä FC Vaajakoski sai otetta pallollisesta pelistä. Fyysisesti pelannutta ja joka tilanteessa iholla kiinni ollutta kokkolalaisryhmää vastaan väylät kunnollisiin tilanteisiin olivat kuitenkin tukossa. GBK:n puolustus onnistui blokkaamaan niin Miska Verkon, Viljami Suihkosen kuin Rasmus Häkkisenkin laukaisuyritykset.

Kamppailun 35. peliminuutilla kotijoukkue sai mahdollisuuden kulmapotkusta, eikä jättänyt tätä tilaisuutta hyödyntämättä. Kulmien erikoisosaaja Teemu Mäki lähetti pallon maalin suulle, josta sen ruuhkan keskeltä lopulta sisään toimitti Kytölaakso. Muutamaa minuuttia myöhemmin GBK:lla oli mahdollisuus kasvattaa johtoaan, mutta Felipe Zucan yritys lähietäisyydeltä päätyi suoraan Mikkosen syliin. Taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen 1-0 -johtolukemissa.

Vaikea peli, GBK puolusti todella kurinalaisesti ja hyökkäsi nopeasti selustaan. Ekalla jaksolla oli enemmän tilaa juoksuille, mutta ei päästy niitä tiloja oikein hyödyntää. Sitten tuli erikoistilannemaali omiin ja GBK panosti vielä enemmän puolustamiseen. Tilat selustassa väheni ja ei löydetty eväitä riittävästi sen murtamiseen.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Toisen puolikkaan FC Vaajakoski avasi pirteästi. Heti alkuun Matias Sarlinin pallonriiston jälkeen Häkkinen viritteli kohti maalia suuntautuneen vedon, jonka kuitenkin isäntien maalivahti Riku Lelo Lun Koka pysäytti. Seuraavan vaaranpaikan järjesteli GBK, kun Toro riisti pallon FCV:ltä keskialueella. Zuca taituroi itselleen vetopaikan, mutta maali jäi haaveeksi Mikkosen haalittua pelivälineen haltuunsa.

Vieraat hakivat tämän jälkeen vimmatusti hyökkäyksiä, jotka kuitenkin pysähtyivät toistuvasti GBK:n puolustuslinjaan. Jälkimmäisen puoliajan edetessä ote alkoi siirtyä kokkolalaisille. Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä Kytölaakso tavoitteli laukauksellaan illan toista osumaansa, mutta pallo viuhui oikealta ohi. Päätöskympillä Zuca pääsi jälleen yrittämään viimeistelyä Teemu Mäen syötöstä. Vaajakosken maalilla torjunut Antto Mikkonen naulasi tässäkin tilanteessa pallon hyppysiinsä.

Loppukiri jäi FC Vaajakoskelta piippuun ja näin GBK pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan tämän kesän Kakkosessa.

Toisen jakso alku oli meiltä todella hyvä pallollisesti, mutta viimeiset ratkaisut vähän epäonnistui. Vaihdot toi vähän lisää jalkaa, mutta GBK tukki hyvin maalinedustan eikä meillä sinne ollut tänään asiaa.” – Neuvonen

FC Vaajakosken kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina kotiavauksella, joka pelataan Viitaniemessä. Vastustajaksi matkaa tasapelillä ja voitolla kautensa aloittanut Rovaniemen Palloseura.