FC Vaajakoski joutui jälleen pettymään kotikentällään

FC Vaajakoski – Närpes Kraft 2-4 (1-1)
23′ Harrison De Nicolo 1-0
31′ Samir Isanović 1-1
47′ Lukas Sigg 1-2
50′ Bekir Kadic 1-3
52′ Antoine Lemarié rp. 2-3
90+4′ Samir Isanović rp. 2-4

FC Vaajakoski ei vieläkään onnistunut voittamaan kotiotteluaan, kun närpiöläisvieraat hakivat täyden pistepotin matkaansa runsasmaalisessa kamppailussa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella punaiset johtivat kotonaan, mutta vastustaja tuli tasoihin ja paineli ohi toisen jakson alkajaisiksi. Fyysiseksi äityneessä pelissä varoituslappusetkin vilahtelivat varsin tiheään tahtiin.

Kotijoukkueelle ensimmäinen maalipaikka oli tarjolla kamppailun seitsemännellä minuutilla. Eero Säynäjäkankaan rangaistusalueen rajan takaa lähtenyt veto päätyi Närpesin pelaajan kautta Harrison De Nicololle, joka kilautti pallon vasempaan tolppaan. Heti perään punaiset saivat vapaapotkun noin 20 metrin etäisyydeltä. Miska Verkon yritys oli vaarallisen oloinen, mutta suuntautui verkon väärälle puolelle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraille tuomittiin vapaapotku lähes identtisestä paikasta. Samir Isanovićin kiskaisu pysähtyi kuitenkin FC Vaajakosken muuriin. Kotijoukkue oli pakotettu ensimmäiseen vaihtoonsa jo vajaan parinkymmenen minuutin aikaan, kun Verkko loukkaantui kaksinkamppailutilanteessa. Hänet korvasi kentällä Benjamin Montonen.

FCV siirtyi ensimmäistä kertaa koko kauden aikana kotijohtoon 24. peliminuutilla. Montonen riisti pelivälineen ja Dani Nurmi alusti paikan vapaaksi boksiin unohdetulla De Nicololle. Toista kertaa australialais-italialainen hyökkääjä ei erehtynyt, vaan sivalsi pallon oikeaan alakulmaan.

Jo seuraavalla minuutilla vaaranpaikka nähtiin toisessa päässä, mutta Lukas Siggin pääohjaus livahti hiukan ohi vasemmalta puolelta. Närpes Kraftin tasoitus syntyi pelikellon osoittaessa puolta tuntia. Bekir Kadic taisteli pallon itselleen keskialueella ja vapautti  Isanovićin karkumatkalle. Bosniahertsegovinalainen keskushyökkääjä ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan viimeisteli hallitusti kauden kymmenennen täysosumansa.

Avausjakson viimeinen vartti oli tasaista vääntöä. FC Vaajakoski järjesteli lopussa vielä yhden hyvän paikan lyhyenä annetun kulmapotkun jälkeen. De Nicolon potku vaikeasta asennosta kohosi kuitenkin selvästi yli. Tauon viettoon poistuttiin näin tasalukemissa 1-1.

Jälkimmäinen puolisko käynnistyi punapaitojen osalta murheellisissa merkeissä. Se ehti vanheta vain reilun minuutin, kun verkko jo heilui isäntien päädyssä. Pallo jäi pomppimaan FCV:n maalille, mistä sen lopulta sisään siivosi närpiöläisten Sigg. 

Valkoasuinen vierasjoukkue lisäsi johtonsa kahden maalin suuruiseksi heti seuraavassa hyökkäyksessään, jossa vaajakoskelaisten puolustus oli teillä tietymättömillä. Isanović syötti ja Kadic sijoitti tyhjään maaliin lukemiksi 1-3.

Maalikarkelot saivat jatkoa vain pari minuuttia edellisen osuman jälkeen, mutta tällä kertaa asialla oli kotijoukkue. Närpes Kraftin maalivahti Karl-Filip Eriksson nyrkkeili pallontavoittelutilanteessa pelivälineen sijasta Matias Sarlinia pään seutuville ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Sen voimalla verkkoon pyssytti Antoine Lemarié, jolle osuma oli kauden neljäs.

Kavennuksen jälkeen peli eteni FC Vaajakosken komennossa, mutta väylät maalintekopaikoille olivat tukossa. Vieraat saivat uutta energiaa tekemiseensä vaihtoruletillaan ja 70 minuutin aikoihin Isanović pääsi laukomaan. Kulma oli tällä kertaa liian pieni ja yritys päätyi sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin punaiset rakentelivat maltilla hyökkäyksen, josta kuitenkin Sarlinin pusku hankalasta pallosta jäi osoitteettomaksi.

Viimeisellä kympillä FCV:lle oli tarjolla vielä pari paikkaa nousta tasoihin, joista De Nicolo ei kuitenkaan onnistunut. Lopullinen ratkaisu nähtiin lisäajalla, kun ensimmäisen puolikkaan kapteenina toiminut Niilo Pirttinen sai käsivirheestä iltapäivän toisen varoituksensa ja joutui poistumaan kentältä. Rangaistuspotkusta ottelun ykköshahmo Isanović napautti päivän toisen osumansa ja sinetöi joukkueensa voittonumeroiksi 2-4.

Ensi lauantaina FC Vaajakoskella on edessään kauden rankin pelimatka, kun joukkue reissaa pohjoiseen Rovaniemen Palloseuran vieraaksi. Kausi päätetään kotona lauantaina 1.10. klo 14.00 alkavassa ottelussa, johon vastustajaksi saapuu JBK.

FC Vaajakosken kokoonpano sunnuntaina
2 Niilo Pirttinen C
6 Eetu Kuusrainen → 35 Markus Laihanen 78′
7 Dani Nurmi
8 Niko Laulainen
10 Antoine Lemarié
18 Miska Verkko → 28 Benjamin Montonen 19′
19 Harrison De Nicolo
21 Joona Rönkä
24 Matti Liimatainen → 33 Matias Sarlin 46′
31 Eero Säynäjäkangas → 27 Ayoub Sadki 53′
70 Antto Mikkonen MV