FC Vaajakoski ja JJK tavoittelevat yhteistä pelaajapolkua

FC Vaajakosken, JJK-junioreiden sekä JJK Jyväskylä ry:n edustajat tapasivat lokakuussa seurayhteistyön merkeissä. Seurat päättivät yhteistyön aloittamisesta kolmen vuoden sitoumuksella. Yhteistyötä on tarkoituksena tarkentaa, kehittää ja laajentaa.

Seuroilla on yhteinen ymmärrys siitä, että pitkässä juoksussa jyväskyläläisellä jalkapallolla on paremmat mahdollisuudet kilpailla kansallisella tasolla, mikäli seurat pystyvät yhteistyöhön paikallisesti. 

Yhteistyön tavoitteena on helpottaa erityisesti nuorten, kehittyvien pelaajien liikkumista seurojen välillä. Pyrkimyksenä on, että jokaiselle nuorelle pystytään tarjoamaan harjoittelu- ja pelipaikka kehittymisen kannalta sopivassa ryhmässä. Yhteistyö saa konkreettisen alun kaudella 2021, kun FC Vaajakosken käynnistämä A-juniorijoukkue tulee toimimaan yhteisjoukkueena JJK:n kanssa.

Ajankohta yhteistyön käynnistämiselle on mielenkiintoinen, sillä seurojen edustusjoukkueet pelaavat samalla sarjatasolla. Yhteinen tavoite kuitenkin on, että alueelta löytyisi olosuhteet ja resurssit myös korkeammille sarjatasoille. Yhdessä tekemällä siihen on mahdollisuus. Tarvitsemme koko keskisuomalaista jalkapalloperhettä, jotta harrastajille ja tavoitteellisille urheilijoille voitaisiin tarjota eheät pelaajapolut. 

Pelaajaliikenteestä tulevat sopimaan seurojen valmennuspäälliköt, FC Vaajakosken Sami Okkonen ja JJK:n Mikko Manninen sekä FCV:n urheilutoimenjohtaja Sisu Etelälahti ja JJK:n pelaajakoordinaattori Pekka Nykänen.

Kuva: Ville Koskiniemi