FC Vaajakoski avaa syyspuolikkaan kotonaan GBK:ta vastaan

FC Vaajakoski – GBK ottelua EI pelata tänään.

Edes varakenttä Viitaniemi ei ole pelikunnossa. Tiedotamme uudesta ajankohdasta, kun sellaisesta sovitaan.

La 29.7.2023 klo 17.00 Viitaniemi TN. FC Vaajakoski – GBK

Lauantain ottelu FC Vaajakoski – GBK siirtyi pelattavaksi Viitaniemessä viikonlopun rankkasateiden vuoksi. Myös ottelun alkamisaika muuttui alkuperäisestä tuntia myöhäisemmäksi.

Viitaniemen montun tekonurmella pelataan isoista pisteistä, kun kaksi todella tiiviiseen kärkiryppääseen kuuluvaa joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Parin pisteen päässä toisistaan olevien ryhmien kohtaamista voidaan kuvailla jopa niin sanotuksi kuuden pisteen kamppailuksi. Kotivoitolla FCV porhaltaisi sarjataulukossa kokkolalaisten edelle, mutta vieraiden voittaessa kasvaisi joukkueiden välinen piste-ero viiteen pinnaan.

Alakerta on FCV:n tukiranka ja se voi johtaa joukkueen vielä pitkälle

Puolustus ja maalivahtityöskentely ovat olleet punaisilta läpi kauden todella tiiviillä tasolla. Maaleja 11 ottelussa vaajakoskelaisnipun verkkoon on tehty ainoastaan seitsemän, joka on selkeästi vähiten omassa lohkossa ja toiseksi pienin määrä kaikki Kakkosen lohkot huomioiden.

Sarjataulukosta FC Vaajakoski löytyy kevätkierroksen jälkeen viidenneltä tilalta, eikä toiseen sijaan ole eroa kuin vaivaiset kaksi pistettä. Kotiotteluissaan, joista tilillä on voitto, kolme tasapeliä ja tappio, punapaidat ovat saavuttaneet yhteensä kuusi pinnaa. Panda Areenalla joukkue on esiintynyt toistaiseksi tappiottomasti. Ainoa kotihäviö on koettu tämän iltaisella pelialustalla Viitaniemessä kotiavauksessa toukokuun puolivälissä Rovaniemen Palloseuralle 1-2. Kyseinen peli on myös ainoa koko kaudella, jossa FCV:n verkkoon on tehty enemmän kuin yksi maali.

Viimeisimmän ottelunsa FCV otteli viikko sitten Torniossa TP-47:ää vastaan tyypilliseen tapaansa vähämaalisesti. Lopputulemana oli kauden makein voitto tuloksella 0-1 (0-0), joka irtosi lisäajan maalilla erikoistilanteesta. Ajassa 90+3 minuuttia Miska Verkon tarjoilemasta sivuvaparista Lennart Voikar upotti pallon verkkoon olkapäällään ja vieraat pääsivät juhlimaan kolmea pistettä. Voitossa tärkeää osaa näyttelivät topparikaksikon Voikar ja Santeri Suutari vahva esiintyminen ja maalivahti Antto Mikkosen pari paraatipelastusta.

FCV TV:n kooste ottelusta TP-47 – FC Vaajakoski

Tulevan lauantain kotiottelusta punaisten riveistä puuttuvat edelleen pidempiaikaiset toipilaat hyökkääjä Rasmus Häkkinen ja keskikenttämiehet Matias Niemelä ja Jaakko Björn. Vaajakoskelaisjoukkueen kanssa kesäkuussa sopimuksen tehnyt Antti Voutilainen loukkaantui edellisen ottelun alkulämmittelyssä ja valitettavasti hänenkin sairauslomansa kestää näillä näkymin useita viikkoja. Loukkaantuneiden lisäksi FCV:n kokoonpanossa ei ole viikonloppuna myöskään Lauri Suutarinen, joka huilaa altaan pois tämäviikkoisen alueleirin rasituksia.

Kuinka pelaajat arvioivat joukkueensa pelaamista ja mitä he odottavat lauantailta?

Pelaajista otteluennakossa ovat kommentoimassa tällä kertaa Niilo Pirttinen ja Eero Salmi. 21-vuotias Pirttinen pelaa neljättä kauttaan FC Vaajakosken väreissä ja on jälleen lukeutunut puolustuslinjan johtohahmoihin. Tänä kesänä laitapuolustajan roolia hoitanut ”Nipa” avasi maalitilinsä Kakkosessa edellisessä kotiottelussa. Mikä on JJK-kasvatin mielestä joukkueen raudanlujan alakerran salaisuus?

Olemme päästäneet tällä kaudella omasta mielestä vähän maaleja hyvän korkean prässin sekä laadukkaitten puolustuslinjan pelaajien ansiosta.” – Pirttinen

Salmella on meneillään toinen kausi punavalkoisten riveissä. Parikymppinen hyökkääjä iski viime vuonna kaksi täysosumaa, joista jälkimmäinen syntyi komeasti oman kasvattajaseuran Jyväskylän Komeettojen verkkoon. Mitä Salmi tarjoaa hieman takkuilleen hyökkäyspelaamisen lääkkeeksi?

Hyökätessä meidän pitäisi päästä antamaan murtavia syöttöjä paremmilta alueilta ja lähempää viimeistä linjaa. Näin saataisiin luotua vielä enemmän laadukkaita maalipaikkoja. Näistä paikoista pallo pitää sitten laittaa sisään riittävällä tehokkuudella.” – Salmi

Millaisia odotuksia pelaajilla on tulevasta vastustajasta GBK:sta? Millä konstein tärkeät pisteet jäävät kotijoukkueelle?

Lauantaina varmasti vastassa pitkää palloa heittävä kova kaksinkamppailujoukkue niin kuin melkein kaikki joukkueet tässä lohkossa. Meiltä vaaditaan lujuutta kaksinkamppailuissa sekä pitkissä palloissa ja toki maalipaikoissa kliinisyyttä, niin kolme pistettä jää kotiin.” – Pirttinen

GBK on varsin kokenut Kakkosen joukkue ja puolustaa kurinalaisesti. Pallon kanssa he yleensä tykkäävät edetä varsin suoraviivaisesti, joten tilanteenvaihtoja pitää olla valmis puolustamaan. Omalla aktiivisella ja hyvällä pallollisella pelillä saadaan kyllä luotua riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen.” – Salmi

Pelaajat toivovat Viitaniemeen runsaslukuista yleisöä tukemaan joukkuetta kauden toiseen kotivoittoon.

Tulkaa lauantaina kannustamaan meidät voittoon, mitä enemmän yleisöä sitä kivempi pelata.” – Pirttinen

Lauantaina on tiedossa yksi lohkon kärkikamppailuista ja varmasti viihdyttävä sellainen. Tärkeitä pisteitä jaossa, toivottavasti se näkyy ja kuuluu katsomossa!” – Salmi

GBK:n peleissä verkko on soinut urakalla

FC Vaajakosken peleissä maalit ovat olleet vähissä, mutta kokkolalaisvastustajan pelaamissa otteluissa verkot ovat olleet kireällä ja niissä on nähty osumia lähes tuplaten. GBK:lla on tilillään niin murskatappioita, isonumeroisia voittoja kuin runsasmaalisia tasapelejäkin.

Kakkosen C-lohkon sarjataulukosta GBK löytyy kevätpuolikkaan jälkeen 20 pisteellä kolmannelta tilalta. Kuudelta vierasreissultaan joukkue on hakenut matkaansa seitsemän pistettä. Viime viikonloppuna Gamlakarleby Bollklubb otti kauden toisen vierasvoittonsa paikalliskamppailussa pietarsaarelaista JBK:ta vastaan tuloksella 1-2 (0-1). GBK hallitsi avausjaksoa, mutta isännät saivat toisen puolikkaan alussa syntyneestä tasoituksesta lisää virtaa. Vaihtojen ja pienien pelillisten muutosten kautta vierailijat pääsivät lopussa taas paremmin kiinni kuvioista ja viimeistelivät voitto-osuman päätöskympillä.

FC Vaajakosken ja GBK:n kesän avauskohtaamisen Kokkolassa vei nimiinsä kotijoukkue 1-0 (1-0). Kokenut ja fyysinen kokkolalaisryhmä tukki FCV:n pelinrakentelun ja blokkasi vetopaikat, vaikka vieraat saivatkin välillä pallollisen hallinnan rullaamaan itselleen edullisesti. Ottelun ainoan osuman kulmapotkun jälkeen viimeisteli Pietro Kytölaakso.

FCV TV:n kooste ottelusta GBK – FC Vaajakoski

GBK:lta viimeistelyssä kauden mittaan tehokkain on ollut vaajakoskealaisiakin vastaan osunut Kytölaakso. Kokkolan Pallo-Veikkojen kasvatti edusti viime vuonna kasvattajaseuraansa Ykkösessä, mutta siirtyi täksi kaudeksi kaupungin toisen joukkueen riveihin. Suoraviivainen laitahyökkääjä on osunut verkkoon tänä kesänä jo seitsemän kertaa.

Brasilialainen kärkihyökkääjä Felipe Felix ”Zuca” Ferreira on tukenut Kytölaaksoa vahvasti GBK:n maalitalkoissa tekemällä kuusi täysosumaa. Viime kauden päätteeksi brassipeluri valittiin C-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi hänen osuttuaan maalipuiden väliin peräti 14 kertaa.

Perjantaina GBK tiedotti myös uudesta pelaajavahvistuksesta, kun organisaatio kertoi hankkineensa väreihinsä Hlib Fadeichevin. Vasenjalkainen keskikenttäpelaaja on edustanut aiemmin Terjärv US:aa Nelosessa.