FC Vaajakosken juhlapelissä ei päästy maaleilla juhlimaan

FC Vaajakoski – JS Hercules 0-0

30-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna viettävän FC Vaajakosken ja JS Herculeksen välisestä taistosta Panda Areenalla muodostui tasainen ja varsin tarkka vääntö, joka päättyi lopulta maalittomaan tasatulokseen. Pistejako oli molemmille joukkueille kauden ensimmäinen.

Rankan sadekuuron kastelemalla Vaajakosken nurmella pelattu ottelu alkoi suoraviivaisesti hyökkäyksiään rakennelleen vierasjoukkueen pienoisessa painostuksessa, mutta ensimmäinen tekopaikka tuli puna-asuisille isännille kymmenen minuutin jälkeen. Hugo Halonen taisteli pallon itselleen ahtaassa tilassa päätyrajan tuntumassa. Tarkka syöttö tavoitti Matias Sydänmaan, jonka laukaukseen jalkansa sai kuitenkin venytettyä väliin oululaispuolustaja Akseli Kantola.

Pari minuuttia myöhemmin JS Herculeksen Lauri Tervo rakenteli hyvän tilanteen toisessa päässä, mutta Joona Kähkösen veto suuntautui suoraan päin FCV:n maalilla torjunutta Antto Mikkosta. Tämän jälkeen jakso jatkui hyvin tasaisena. Kummallekaan joukkueelle ei avautunut kuitenkaan laadukkaita viimeistelypaikkoja. Erikoistilanteet olivat molemmilta varsin vaarattomia ja kauempaa tulleet kudit suuntautuivat joko selvästi yli tai ohi.

Ensimmäisen puoliskon päätösvartilla FC Vaajakoski sai hetkittäin mukavaa otetta pallollisesta pelistä. Tilanteiden kehittely ei silti tuottanut toivottua tulosta, vaan päättyi usein heikkoon ratkaisevaan syöttöön. Kotijoukkueen boksiin tulleet keskitykset oululaisten alakerta selvitti vahvalla pääpelillään väljemmille vesille.

Myös jälkimmäisen puoliajan kotijoukkue aloitti terävästi. Oikealta tulleet Sydänmaan ja laitapuolustaja Viljami Suihkosen keskityspallot päätyivät kuitenkin osoitteettomiksi. Miska Verkon vasemmalta lähettämästä kulmapotkusta Matias Sarlin pääsi puskemaan, mutta kapteenin asento oli hankala ja yritys suuntautui ohi.

Sitten ote alkoi siirtyä taas oululaisvierailijoille ja 67. minuutilla tummissa väreissä pelanneiden vierailijoiden maalipyssy Jyri Vääräniemi pääsi puskemaan Kasper Rauman keskityksestä. FC Vaajakosken torjuja Mikkonen sai näppinsä väliin ja pelasti tilanteen kulmaksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Vääräniemellä oli seuraava paikka, mutta tämäkin yritys päätyi suoraan Mikkosen syliin. FC Vaajakosken Niilo Pirttiselle tuomittiin tilanteesta myös keltainen kortti, joka oli pelaajalle jo kauden neljäs. Se tietääkin laitapuolustajalle pelikieltoa seuraavaan otteluun.

Päätöskympin avajaisiksi vaihdosta kentälle tullut Matti Liimatainen leikkasi terävästi oikealta sisään. Vierailijat selvisivät tilanteesta säikähdyksellä, kun maalivahti Aleksanteri Patronen oli hereillä.

Lisäajalla FC Vaajakoskella oli vielä saumansa. Santeri Suutari ei kuitenkaan saanut puskuaan kulmapotkun jälkitilanteesta verkkoja tötterölle, eikä sen jälkeen vaarallisesta paikasta tullut vapaapotkukaan tuonut tulosta. Kun kumpikaan joukkueista ei lopulta onnistunut samaan maalihanojaan auki, päädyttin tasalukemiin 0-0.

FC Vaajakoski ei vieläkään onnistunut voittamaan kotipeliään. Seuraava mahdollisuus siihen on tarjolla lauantaina 10.6., kun vieraaksi Panda Areenalle saapuu pietarsaarelainen JBK. Sitä ennen vaajakoskelaiset kohtaavat Kuopion Elon vieraskentällä maanantaina 5.6.

FC Vaajakosken kokoonpano perjantaina
1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen → 24 Matti Liimatainen 79′
3 Matias Niemelä → 28 Jaakko Björn 86′
5 Hugo Halonen
6 Viljami Suihkonen
18 Miska Verkko → 10 Juuso Sarkkinen 64′
19 Santeri Suutari
21 Lennart Voikar
27 Lauri Suutarinen → 16 Rasmus Häkkinen 46′
33 Matias Sarlin C → 9 Eero Salmi 86′
96 Matias Sydänmaa