FC Vaajakosken joukkueiden toiminta jatkuu 14.5.

‍Hyviä uutisia! Maan hallituksen alkuviikosta tekemät päätökset ja Palloliiton sekä kaupungin ohjeistukset mahdollistavat joukkueiden kesäkauden toiminnan käynnistämisen 14.5. alkaen. FC Vaajakosken hallitus oli jo aikaisemmin tehnyt päätöksen, että pienryhmäharjoittelu aloitetaan heti kun siihen tulee ylemmältä taholta hyväksyntä.

Joukkueille on aikaisemmin jaettu harjoitusvuorot 14.5. alkaen valmennuspäällikön toimesta, jotka otetaan käyttöön ensi viikon torstaista alkaen. Toiminta jatkuu siis melko ripeällä aikataululla. Toukokuun ajan toimintaa säätelee kuitenkin vielä poikkeukselliset olosuhteet.

Kaupungilta tulleen alustavan tiedon mukaan yhdellä tekonurmikentän puolikkaalla saa samaan aikaan olla vain 9 pelaajaa ja 1 valmentaja. Tämä on tiukka raja josta ei voi joustaa ennen kesäkuuta. 1.6 alkaen harjoituksia voidaan järjestää normaalisti. Valmennuspäällikkö neuvoo joukkueiden valmentajia, jotta harjoitukset voi toteuttaa rajoitusten mukaisesti. Esimerkiksi 18 pelaajaa ja 2 valmentajaa voidaan jakaa kahteen ryhmään joista toinen vuorollaan on tekonurmikentällä ja toinen lenkillä / tekemässä juoksuharjoituksia. Ryhmät eivät saa harjoituksen aikana sekoittua. Lisäksi kenttävuorolle ei saa mennä ennen kuin edelliset käyttäjät ovat kentältä poistuneet. Tästä syystä harjoitukset tulee lopettaa noin 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Vanhimmissa ikäluokissa, joilla koko kenttä käytössä pitää myös tehdä jako kahteen eri ryhmiin, jotka eivät saa harjoituksen aikana sekoittua.

Valitettavasti näistä aiheutuu aika paljon ylimääräistä järjestelyä joukkueissa, mutta onneksi tätä kestää vain 2,5 viikkoa toukokuun loppuun saakka. Otteluiden alkaminen on sarjakohtainen. Ensimmäiset pelit on aikaisintaan 8.6. alkavalla viikolla.

Harjoituksiin ei saa osallistua mikäli pelaajalla on pieniäkään sairauden oireita. Lisäksi ketään ei voi painostaa osallistumaan harjoituksiin mikäli ei tällä hetkellä koe sitä turvalliseksi. Tämä sääntö toki on aina seurassamme voimassa.

Yhteenvetona siis:

  • Harjoitukset alkavat 14.5.
  • Poikkeusolot toukokuun loppuun asti (9+1 henkilöä maksimissaan vuorolla, joukkueet eivät saa sekoittua, harjoitukset tulee lopettaa 5min ennen vuoron päättymistä)
  • Normaali toiminta voidaan aloittaa 1.6.
  • Ensimmäiset pelit aikaisintaan 8.6. alkavalla viikolla

Nämä ohjeistukset perustuvat Palloliiton ja kaupungin laatimiin ohjeistuksiin. Kaupungilta tullut sääntö 9+1 yhdelle tekonurmen puolikkaalle on vielä alustava. Odottelemme edelleen virallista tiedotetta. Mikäli ohjeistus muuttuu niin tiedotamme siitä erikseen. Tässä linkit missä ohjeistukset kuvattuna tarkemmin:

Oikein mukavaa futiskesää kaikille!

Ystävällisin terveisin,
Lassi Paavolainen,
Puheenjohtaja