FC Vaajakosken cupjuna suistui raiteiltaan – Elo jatkaa neloskierrokselle

Kuopion Elo – FC Vaajakoski 3-1 (2-1)
16′ Taneli Heiskanen 1-0
24′ Santeri Suutari 1-1
39′ Joni Lipponen rp. 2-1
60′ Olli Eskelinen 3-1

”Tappio harmittaa kovasti koska peli oli täysin voitettavissa. Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä, mutta niin vain taululla oli 2-1 kotijoukkueelle. Paikkoja meillä oli kuitenkin ainakin 3-4 maaliin. Toisella jaksolla peli kuitenkin muuttui. Emme saaneet enää samaa kontrollia vaan peli oli todella aaltoilevaa. Yhteispeli ei ollut riittävällä tasolla enää toisella jaksolla ja lopulta oikea joukkue meni jatkoon. Pienestä nämä asiat ovat kiinni ja cuppi loppui tällä kertaa tähän. Sain kuitenkin tärkeätä infoa pelaajista ja tämä oli hyvä kokemus jokaiselle joka oli mukana tänään. Voitoista itseluottamus nousee ja tappioista opitaan.” – Antti Neuvonen

FC Vaajakoski aloitti Kuopiossa pirteästi, vaikka joukkueen sunnuntain Kakkosen avauksen miehistöstä peräti seitsemän pelaajaa oli vaihtunut. Vierasjoukkueen tukena oli myös pieni, mutta erittäin kovaääninen kannattajaryhmä, joka jaksoi tukea suosikkejaan läpi kamppailun Väre Areenan alalehtereiltä. Tämäkään ei tällä kerralla auttanut.

Avausmaalista vastasi vieraiden keskialueen menetyksen jälkeen Elo, jolta maalitykki Taneli Heiskanen yllätti hyvin kaukaa lähteneellä vedollaan FCV:n maalilla pelanneen Akseli Kiiskisen. Reilun parinkymmenen minuutin taiston jälkeen vierailijoiden Janne Kuhmonen pääsi laukomaan rangaistusalueen takaa, mutta kuti viuhui maalikehikoista yli. Seuraavaa tilaisuuttaan FC Vaajakoski ei enää hukannut, vaan kapteenina toiminut Santeri Suutari kävi ohjaamassa Juuso Sarkkisen antamasta vapaapotkusta numerot tasoihin.

Tasaisena jatkuneella avauspuolikkaalla vieraille avautui pari mahdollisuutta, joissa kuitenkin Elon maalilla vastuuvuoron saanut Joonas Partanen osoittautui etevämmäksi. Ensimmäisen jakson lopulla isäntien Jarkko Korhonen irtaantui puolittain läpi ja tuomari tulkitsi Viljami Suihkosen kontaktin rikkeeksi. Tuloksena oli rangaistuspotku, jonka varmasti sisään toimitti Joni Lipponen. Vielä sen jälkeen FCV onnistui luomaan pari tilannetta, mutta näissäkin Partanen oli viimeinen lukko.

Toisellakin kolmevarttisella Elo oli pallollisesti hienokseltaan alakynnessä, mutta onnistui silti kasvattamaan johtonumeroitaan. Tunnin kohdalla rangaistusalueelle murtautunut Olli Eskelinen pääsi lyömään sisään kotijoukkueelle 3-1 -johdon. Tämän jälkeen FC Vaajakoski yritti löytää uutta vaihdetta päälle tekemällä kerralla neljä vaihtoa.

Kuopion rajuksi vesisateeksi yltyneessä illassa FCV sai kavennusmahdollisuuden pelikellon lähestyessä 70. peliminuuttia. Vapaapotku aivan rangaistusalueen rajan takaa viuhui kuitenkin selvästi yli maalista. Hetkeä myöhemmin Sarkkinen pääsi yrittämään boksista lähellä maalia, mutta tämäkin yritys suuntautui yli. Pelin 78. minuutilla Elon Taneli Heiskaselle avautui vapaa väylä tekopaikalle, jonka FCV-torjuja Kiiskinen kuitenkin selvitti. Viimeisellä kympillä vaajakoskelaisilla oli vielä vapaapotku hyvältä etäisyydeltä, josta isännät selvisivät lopulta säikähdyksellä ja pääsevät jännäämään neloskierroksen arpaonneaan.

Elon parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Taneli Heiskanen ja FC Vaajakosken parhaaksi palkintoraati arvioi Matias Niemelän.

FC Vaajakosken kokoonpano torstaina
3 Matias Niemelä
6 Viljami Suihkonen
8 Niko Laulainen → 2 Niilo Pirttinen 62′
9 Eero Salmi → 16 Rasmus Häkkinen 62′
10 Juuso Sarkkinen
11 Saboor Salim
14 Janne Kuhmonen
19 Santeri Suutari C
24 Matti Liimatainen → 29 Leif Ludwig 62′
28 Jaakko Björn → 31 Eero Säynäjäkangas 62′
30 Akseli Kiiskinen MV