Eurooppa on askeleen lähempänä

FC Vaajakoski – Loimaan Palloseura 5-1 (2-0)

Regions’ Cup 5. kierros

 

29.6.2013 klo 15:00 Vaajakosken Stadion

Tuomaristo: Mettälä Ilkka, Oinonen Aki, Pitkänen Lauri

Maalit:

Niko Kiiveri                        3 min

Niko Lohi                          32 ja 47 min

Mikko Mäkelä                     73 min (LoPs)

Toni Pöyhönen                  73 min

Matias Kiesilä                     90 min (eurogoal)

Avaus:

Kiiveri T, Koskinen, Veijonen, Reuna, Ekmark, Kiesilä, Karlstedt, Kiiveri N, Pöyhönen, Lohi, Loutelamio

Penkillä:

Suonpää (83 min Lohi), Salminen (83 min Kiiveri T), Muurikainen (83 min Kiiveri N), Kärkkäinen (75 min Karlstedt)

Aurinkoinen Vaajakosken Stadion toivotti tervetulleeksi Loimaan Cuppi-bussin, sen keltamustan sisällön taistelemaan paikasta Regions’ Cupin kahdeksan parhaimman joukkoon. LoPs oli latautunut otteluun julkaisemalla tyylikkään Cup-paidan ja varaamalla voitokkaalle paluumatkalle tölkeittäin Hart Sport-urheilujuomaa. Mutta toisin kävi, kun kotijoukkue FC Vaajakoski lähetti LoPs:n kotimatkalle kirvelevä tappio niskassaan. Tosin suuremman kirvelyn taisivat vierailijat jo puunata pois paikallisen soittoruokalan alati keskustelevassa ilmapiirissä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa ja sitä komentoa kestikin lähes koko ottelun. Jo kolmannella peliminuutilla Toni ”Pöhi” Pöyhönen taiteili pallon laidasta matalana boksiin, jossa Niko Kiiveri oli asetellut vahvan oikean nilkkansa maalintekoasentoon ja vierailijoiden tolppien välissä viihtynyt Joonas Puolamäki ei ehtinyt torjunta-asentoa ottaa ja päästi verkon pullistumaan kotijohdon merkiksi. Rumba jatkui Punaisten hyökätessä kohti Rosetin päätyä ja jätti kovin vähän ilonaiheita lupsakoille vierailijoille. Rimat paukkuivat keltamustien päädyssä mutta vasta Niko ”Peke” Lohi sai pallon toimitettua toiseen kertaan LoPsilaisten verkkoon, joten puoliajalle marssittiin kahden maalin kotijohdossa ja LoPsin Cuppiglooria alkoi näyttää taputetulta.

Toiselle puoliskolle katosi kuuluttamosta twitter-mies petipuuhien ääreen, mutta se ei Punaisia suuremmin häirinnyt, mutta ehkä sen verran kuitenkin, että Peken toisen osuman jälkeen sai myös LoPsilaiset hieman otetta ja maalinkin aikaiseksi. Tämä taas sotki FCV:n päävalmentaja Mika Järvisen biorytmejä puolisen minuuttia, kunnes Pöhi palautti maalieron ennalleen pamauttamalla komean maalin oikealta laidaltaan ja päästi Järvisen toteuttamaan pitkään suunnitellun ja tarkoin mietityn vaihtorulettinsa. 4-1 tilanteessa kentälle kirmasi ensin Markus Kärkkäinen ja hetken päästä kaksi maalivahtia ja Janne ”Jauho” Muurikainen. Ottelun huikeimmat kotijoukkue-esitykset saatiinkin viimeiselle kympille, jossa nähtiin yksi eurogoal Matias ”Kiesi” Kiesilän toimesta, Jauhon JogaBonito-pomputtelu vastustajan boksissa ja Jarkko ”Suomu” Suonpään puikot vastustajan vasemmasta pakista. Kiesi napautti ensimmäisen Edustusjoukkuemaalinsa puolesta kentästä hallitusti maalistaan liian kaukana seikkailleen Puolamäen harmiksi. Puolamäki kuitenkin vastasi vierailijoiden tyylikkäimmästä esityksestä pelastaen joukkueensa pahemmalta selkäsaunalta.

FC Vaajakoski taiteli itsensä kahdeksan parhaan joukkoon perusvarmalla pelillä ja nyt odotellaan seuraavaa arpaa. Kenen vuoro on laittaa kapuloita Punaisten Eurovankkureiden rattaisiin ja tuohan selviää 9.7.2013, kun Palloliiton arvontakoneisto sylkäisee Regions’ Cupin puolivälieräparit julki. Sitä ennen taputellaan valmiiksi Kolmosen kevätkierros, kun keskiviikkona 3.7. Vaajakoskella yritetään hätistää Backbirdsit pois sarjan keulapaikalta ja piipahdetaan lauantaina 6.7 Joensuussa mittaamassa paikallisen palloseuran kesävire.