Konneveden Urheilijat – FC Vaajakoski  0-6 (0-3)

#4 Toni Koskinen        69 min

Avaus:

Kiiveri T, Koskinen, Veijonen, Ekmark, Kiiveri N, Savela, Kekkonen, Kiesilä, Pöyhönen, Karlstedt, Lohi

Penkillä: Suonpää (79 min Kiesilä), Reuna (64 min Ekmark)

Regions’ Cupin neljäs kierros oteltiin Konneveden mainiolla luonnonnurmella, jossa kotijoukkue, Kuutosen sarjakärki, KonnU yritti laittaa pistettä FC Vaajakosken Euroopan valloitukselle. Ottelun voittajalle oli tarjolla paikka 16:sta parhaan joukkoon tässä Euroopan kolmanneksi kovimmassa seurajoukkuekilpailussa.

Sinivalkoisissa raitapaidoissaan pelannut kotijoukkue KonnU ja punaisissa pelannut FC Vaajakoski tarjoilivatkin varsin tapahtumarikkaan ottelun, jossa nähtiin maaleja ja punainen kortti. FCV matkusti otteluun varsin kapealla ringillä erinäisten poissaolojen vuoksi, mutta kovakuntoinen vierasjoukkue otti tahtipuikon heti ottelun alusta valtaansa, kotijoukkueen satsatessa pitkiin palloihin FCV:n puolustuslinjan taakse. Punaiset pitivät palloa maltilla ja jaksoivat pyörittää peliä. Ottelu ehti vanheta vain 13 minuuttia, kun vaajakoskelaisjoukkueen maalipörssin ykkönen Tomi ”Tomppa” Karlstedt pelattiin vapaaseen paikkaan boksin kulmaan ja mies chippasi hallitusti pallon pienestä kulmasta yli vastaan tulleen kotijoukkueen veräjän vartija Mika ”Zenga” Waclinin. Kuusi minuuttia FCV:n ensimmäisestä maalista saivat Punaiset hyökkäysalueen sivurajan, jonka Niko Kiiveri linkosi maalin eteen Tompalle. Tomppa tarjoili kuulan ylemmän keskikentän roolissa pelanneelle Joona Kekkoselle, joka paukautti pallon vitosen rajalta haltuun oton jälkeen voimalla maalipuiden väliin ja siirsi FCV:n kahden maalin johtoon. Pelin tempo hieman rauhoittui maalin jälkeen ja kotijoukkue pääsi mukaan peliin rahtusen paremmin, mutta FCV:n puolustuslinja pelasi kuitenkin tutun rauhallisesti Juha ”Fööri” Veijosen johdolla.  Ensimmäisen puoliskon kallistuessa lopuilleen pääsi FCV rokottamaan vielä kerran. Fööri riisti pallon puolustuslinjassa ja pelasi sen Kekkoselle, joka nousun päätteeksi levitti laitaan Toni ”Pöhi” Pöyhöselle, joka taasen jatkoi ykkösellä maalin eteen kirmanneelle Niko ”Peke” Lohelle ja Peke iski tulostaululle 0-3.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen lievällä painostuksella ja muutamaan otteeseen saivatkin pallon toimitettua Toni Kiiverin vartioimalle maalille, ennen kuin Punaiset taas muistivat, miten tätä peliä pelataan. Jalat alkoivat liikkua tuttuun tahtiin ja hyökkääjien takaprässit pallon menetysten jälkeen saivat kotijoukkueen hyökkäykset hiipumaan. Kotijoukkueen toppari Jarmo Häkkinen joutui katselemaan toisen kerran keltaista kaatamalla Tompan hävityn kaksinkamppailun jälkeen ja pääsi saunomaan ennen joukkuekavereitaan. Tämä avasi kotijoukkueen puolustusta sen verran että 64 minuutilla Tomppa pääsi Peken pystypallosta topparilta karkuun ja chippasi illan toisen osumansa. Samalla päästi päävalmentaja Mika Järvinen uusimman pelaajahankintansa, JJK:sta siirtyneen Topi Reunan, kentälle. Ja Topi pärjäsikin vallan mainiosti rauhallisella pelityylillään vierailijoiden takalinjoilla. 0-5 oli Pöhin viimeistelemä. Vapauttavan syötön antoi oikeaan laitaan mainiosti keskikentällä raatanut Matias ”Kiesi” Kiesilä.  Tämä riittikin Kiesille iltapuhteeksi ja mies teki tilaa Jarkko ”Suomu” Suonpäälle, joka aavistuksen verran vieraassa roolissa pelintekijänä jakeli maukkaita puolenvaihtoja laitureille. Pari minuuttia ennen loppua runnoi Joona vahvalla tyylillään itsensä keskeltä maalintekopaikkaan Pöhin syötöstä ja kumautti kärkkärillä loppunumeroiksi 0-6. Näin taputeltiin FCV kuudentoista joukkoon odottamaan maanatain arvontaa.