Ensimmäisestä derbystä selvät tappiolukemat

JJK Jyväskylä – FC Vaajakoski 4-0 (1-0)
34′ Aleksis Lehtonen 1-0
47′ Daniel Säily 2-0
76′ Aleksis Lehtonen 3-0
88′ Matias Sydänmaa 4-0

JJK sai Harjun perjantai-illassa 2052 katsojan edessä maalihanansa kunnolla auki ja osoitti, miksi ryhmä on lohkon suurin voittajasuosikki. Ykköspuoliskon vaarallisimmat tilanteet kotijoukkueen maalilla koettiin heti ensimmäisillä hetkillä. Puolentoista minuutin jälkeen Vertti Lepo rikkoi Benjamin Montosta ja vapaapotkua 30 metrin paikkeilta asettui ampumaan Antoine Lemarié. Ranskalaisen keskikenttämiehen yritys suuntautui kuitenkin lähes suoraan kohti maalivahti Ville Viljalaa, jolla oli helppo työ liimata pallo hyppysiinsä. Hetkeä myöhemmin FCV:lle tarjoutui kulma, mutta tästäkään ei mitään järin vaarallista syntynyt.

Siitä eteenpäin jakso eteni selvässä JJK:n komennossa, eivätkä vaajakoskelaiset saaneet paineen alla omaa pallollista peliään luistamaan. Isänniltäkin todelliset paikat olivat pitkään kuitenkin kortilla. Parinkymmenen minuutin aikoihin Daniel Säily keskitti, mutta Levon pusku karkasi oikealta ohi. Ottelun avausmaali näki päivänvalon lopulta reilun puolen tunnin kohdalla. Jonne Porkan keskityksestä vieraiden purku päätyi Aleksis Lehtoselle, joka tempaisi voimalla kauden ensimmäisen osumansa vasempaan kulmaan. Kettupaitojen hallinta jatkui puoliajan loppuun saakka ja tarjolla oli pari maukasta paikkaa lisätä johtoa. Paras tilanne aukesi Antti Åkelle juuri ennen puoliaikavihellystä, mutta pohjoiskarjalaiset juuret omaavan topparin yritys täysin vapaasta paikasta lähietäisyydeltä suuntautui hivenen yli.

Toiselle jaksolle JJK tuli energisesti. Avausminuutilla Jimi Saarikko löysi hyvältä paikalta Levon, jonka vippauksesta FCV-torjuja Severi Ikäheimo veti kuitenkin pidemmän korren reaktiotorjunnallaan. Kotijoukkueen seuraavasta hyökkäyksestä Vaajakoski ei enää selvinnytkään säikähdyksellä, kun Levon vapauttavasta syötöstä maalintekoon karkasi Säily ja kasvatti isäntien johdon hallitulla viimeistelyllä 2-0:aan.

FCV turhautui ja punavalkoisille kortit viuhuivat tiheään tahtiin. Vieraat joutuivat vajaamiehisiksi, kun puolustaja Mustafa Hussein Zada sai toisen varoituksensa 54. minuutilla. Ylivoimalla JJK jatkoi vahvasti ja kettupaitojen seuraava maali leijui ilmassa. Hyviä paikkojaan tuhlannut JJK onnistui lopulta lisäämään johtoaan noin vartti ennen peliajan täyttymistä. Vaihdosta kentälle tullut 2003 syntynyt kettukasvatti Matias Sydänmaa laittoi pallon luukulle, josta peliväline päätyi verkon perille. Maali on ainakin toistaiseksi merkattu Lehtoselle, mutta näytti jopa FC Vaajakosken omalta maalilta.
Sydänmaa kruunasi iltapuhteensa pelin lopussa harhauttelemalla ensimmäisen maalinsa Kakkosessa Juho Luoman erinomaisen syötön jälkeen.

”JJK oli meitä kaikessa edellä. Meiltä kuriton ja heikko derby. Meillä ei hermokontrolli pysynyt kasassa ja naapuri oli kuskin paikalla koko illan Harjulla. Meillä on maanantaina pelaajien kanssa palaveri ja eteenpäin pitää tietenkin nyt katsoa. Meidän ykköstavoite on säilyä sarjassa ja siitä ei anneta yhtään periksi.” – Sami Mustalampi

JJK pääsee lähtemään Yläkaupungin Yöhön voitolla selvin 4-0 -lukemin. FC Vaajakoski kohdistaa katseitaan seuraavaan derbyyn, jossa joukkue kohtaa Komeetat Comets Parkilla maanantaina 30.5. klo 19.00.