Ei tuliaisia Rovaniemeltä – omissa soi jälleen liikaa

RoPS – FC Vaajakoski 4-2 (2-0)

31′ Aapo Savolainen 1-0
44′ Aapo Savolainen 2-0
51′ Simo Roiha 3-0
60′ Benjamin Simsek 3-1
62′ Miska Verkko 3-2
78′ Tatu Lakela 4-2

”Liikaa päästetään maaleja omiin. Lähtökohdat tähän peliin oli haastavat, mutta jätkät teki kyllä parhaansa. RoPS teki pari hienoa maalia ja me annettiin vastustajalle pari maalia. Tällä tasolla se on vain liikaa.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Heti avaushetkillä FCV:n Rasmus Häkkinen tarjoili vaarallisen syötön maalinsuulle, mutta Saboor Salim ei aivan ennättänyt tilanteeseen. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue kehitteli näyttävän hyökkäyksen. Aapo Savolaisen alustuksesta Topias Dementjeff pääsi yrittämään viimeistelyä oikealta takakulmalta osuen kuitenkin liukunsa jälkeen tolppaan.

Ensimmäisen vartin vaajakoskelaiset pysyivät hyvin mukana, mutta sitten RoPS alkoi saada hallintaa pelitapahtumista. Noin 23 minuutin aikaan rovaniemeläisten vasemmalta kaistalta väläytellyt Savolainen täräytti terävän vetonsa yläristikkoon.

Seuraavasta paikastaan Savolainen ei enää erehtynyt, vaan pyssytti verkot pulleaksi puolen tunnin kohdalla hieman siipirikkoisen FCV-puolustuksen hapuiltua tilanteessa. Kotijoukkue onnistui uudestaan avauspuolikkaan päätöshetkillä, kun Savolainen osui toistamiseen. Tauolle mentiin näin sinipaitaisten isäntien 2-0 -johtonumeroissa.

Maalinteon myös toisella jaksolla aloitti RoPS. Samuel Olabisin pitkän avauksen jälkeen Simo Roiha pääsi laittamaan tyhjiin ja vei kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle.

FC Vaajakosken kiri käynnistyi tunnin paikkeilla, jolloin Matias Sydänmaa vapautti Benjamin Simsekin. OTP:sta punavalkoisiin tullut pelaaja ei erehtynyt, vaan pyssytti pallon varmasti sisään. Vierailijat nousivat maalin päähän vain minuutteja myöhemmin. Miska Verkko pöllytti maaliverkkoa komealla laukauksellaan ja lukemat olivatkin yllättäen vain 3-2.

Maalin päähän nousseet vierailijat saivat tämänkin jälkeen pallonhallintaa, mutta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin RoPS. Tatu Lakela siirsi kotijoukkueen 76. peliminuutilla 4-2 -johtoon, jotka jäivät myös loppulukemiksi.

FC Vaajakosken kokoonpanolauantaina

1 Joona Poltto MV

2 Niilo Pirttinen

5 Hugo Halonen

9 Rasmus Häkkinen

11 Saboor Salim

12 Matias Sydänmaa

14 Benjamin Montonen → 23 Paulus Mehtonen 73′

19 Miska Verkko C

20 Benjamin Simsek

27 Lauri Suutarinen → 24 Matti Liimatainen 46′

28 Daniel Selin → 29 Ruben Honko 64′