Edustusjoukkueen valmentajat esittelyssä: Maalivahtivalmentaja Olavi Hetemäki

/
Teemu Hyvönen

Olavi Hetemäki on mukana toista kauttaan FC Vaajakosken valmennustiimissä. Hän toimii edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana ja valmentaa lisäksi joukkueen -09 ikäluokkaa. Myös omalla peliurallaan Hetemäki pelasi maalivahtina.

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävän Okan kipinä jalkapalloa kohtaan syttyi jo esikouluikäisenä. Pari vuotta vanhempi isoveli pelasi tuolloin joukkueessa jalkapalloa ja totta kai, mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä. Klassisesti voi sanoa, että polttoaineena innostukselle on toiminut halu kilpailla ja olla parempi kuin isoveli.

Hetemäki on taustaltaan espoolaisen FC Kasiysin kasvatti, josta pelaajapolku jatkui aina yhteistyöseura FC Espoon edustukseen asti. Aikuisuransa torjuja on pelannut pääosin Kakkosta pääkaupunkiseudulla, jossa seuroina ovat olleet IF Gnistan, FC Viikingit ja FC POHU. Kesällä 2016 Oka napsi palloja kiinni porvoolaisen FC Futuran paidassa.

Peliuraltaan Oka ei pysty nostamaan mitään yksittäistä hetkeä ylitse muiden, vaan jokainen peli on ollut juhlapäivä ja yhtä merkityksellinen. Yhden seikan hän kuitenkin itsestään mainitsee.

”Futisforumin asiantunteva raati on aikanaan todennut, että olin Kakkosen huonoin maalivahti jalalla!”

Etelä-Suomen vuosinaan FC Kasiysissä juniorivalmennuksessa toiminut ja Futurassa maalivahteja kouluttanut Hetemäki pelasi kauden 2018 Kolmosta Jyväskylän FC Blackbirdin rivistössä, josta hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi torjumaan FC Vaajakosken miehistöön. Jo kevätkaudella sattui kuitenkin ikävä loukkaantuminen, joka päätti samalla myös koko peliuran.

”Oma peliura loppui 2019 keväällä leikkauspöydälle. Tämän jälkeen piti keksiä jotain uutta ja lajin kanssa halusin olla edelleen tekemisissä.”

Sitten selvisi, että päävalmentaja Sami Okkoselle haetaan apuvoimia edustuksen valmennusryhmään. Hetemäki ilmoitti halukkuutensa liittyä remmiin ja sillä tiellä hän on edelleen. Valmentaminen on Okan kertoman mukaan täyttänyt mukavasti pelaamisen jättämän tyhjiön.