Eduard Ciriaco vaihtaa Vaajakosken väreihin

Ilves-kasvatit ovat parilla viime kaudella näytelleet merkittävää roolia FC Vaajakosken joukkueessa, kun hyökkääjä Matias Sarlin on ollut kahdesti peräkkäin ryhmän paras maalintekijä ja viime kesänä keskikentän johtavan kapellimestarin puikkoa heilutteli Julius Järvinen. Nyt myös puolustusosasto saa vahvistuksekseen tamperelaiskasvatin, sillä kaksi viimeisintä kautta JJK:ta edustanut Eduard Ciriaco liittyy punapaitoihin.

”Tulen hyvillä fiiliksillä Vaajakoskelle! Tämä on hyvä paikka kehittyä, sillä kentällä on luvassa vastuuta. Viime kauden loppu meni hyvin, joten siitä jatketaan ja luottoa omaan ja joukkueen tekemiseen löytyy.”

Lokakuussa 22 vuotta täyttäneen monipuolisen puolustajan juuret löytyvät Karibianmerellä sijaitsevasta Dominikaanisen tasavallan valtiosta, jonne hänellä on Suomen passin ohella kaksoiskansalaisuus. Jo viisivuotiaasta saakka Ciriaco on asunut kuitenkin Suomen maaperällä. Vahvin paikka juoksuvoimaiselle pelaajalle on laitapuolustajan tontti, mutta tarvittaessa hän pystyy pelaamaan hyvin myös keskuspuolustajan roolissa.

Ensikosketuksensa jalkapalloon 1999 syntynyt pelaaja otti Ylöjärven Ilveksessä, josta matka jatkui samannimisen tamperelaisorganisaation juniorijoukkueisiin. Ensimmäiset Kakkosen pelit Ciriaco kirjautti papereihinsa tupsukorvien kakkosjoukkueessa 2019 pelaten samalla myös A-nuorten SM-sarjaa.

Kaudeksi 2020 Näsijärven maisemat vaihtuivat Keski-Suomeen, kun ”Edu” siirtyi JJK:n riveihin Jyväskylään. Ensimmäistä kautta haittasi kuitenkin heti sarjakauden avauspelissä Vaasassa tapahtunut loukkaantuminen, joka pilasi pitkälti miehen kesän.

Toinen kausi kettunutuissa toi lopulta läpimurron. Kauden 2021 viimeisessä JJK:n 11 ottelussa Ciriaco pelasi lähestulkoon täydet peliminuutit viimeistellen neljä maaliakin. Peliaikaa Ciriacolle kertyi kesän mittaan yhteensä 1162 minuuttia ja aloittavassa kokoonpanossa hän oli 12 kertaa.