Suonpää; Kekkonen, Veijonen, Ekmark, Kiiveri; Savela, Lohi, Huisman; Pöyhönen, Karlstedt, Loutelamio

Vaihdossa

Kiiveri, Koskinen (->Savela 86min), Kastarinen, Kiesilä, Kärkkäinen, Tauren (->Karlstedt 90min)

Otteluraportti

Epävakaa kesäsää koetteli Vaajakosken vehreää viheriötä kastellen sen ottelun alkajaisiksi. Pian ottelun alun jälkeen auringon kanssa esiin astui kuitenkin FCV:n ”Peke” Lohi, joka aloitti pöytäkirjamerkinnät lataamalla Niko Kiiverin suorittaman kulmapotkun jälkitilanteesta pallon komeasti maalin yläkulmaan. Moottoritien toisesta päästä saapuneet vastustajat eivät kuitenkaan kotijoukkueen hienoisesta hallinnasta välittäneet, sillä viime kausilla punaiseen paitaan pukeutunut Otto Piili ampui vapaapotkusta tasoituksen kun kellossa oli 33 minuuttia. Vapari annettiin noin 25 metristä ja muutaman pompun kautta pallo löysi tiensä maalin alakulmaan.

Maalin jälkeen ottelu kuitenkin jatkui FCV:n hallitessa tapahtumia ja muutama erittäin potentiaalinen maalipaikkakin saatiin aikaiseksi. Erityisen hyvä paikka aukeni Suomun mainion avauksen jälkeen, kun Tomppa pelasi pallon keskelle josta Kiiverin yritys kuitenkin torjuttiin kulmaksi. Puoliajan lopussa yleisö ja joukkueet tuntuivat jo odottelevan taukovihellystä, kun FCV:lle vihellettiin vapaapotku 35 metrin tuntumasta. Tästä erikoistilanteesta pallo pelattiin keskikenttää hallinneelle K. Huismanille, jonka jatko päätyi ilmassa rankkialueen kulmalle. Tuolle kulmalle oli saapunut myös Niko Kiiveri, joka mäjäytti kaikkiin mahdollisiin koosteisiin mahtuvan maalin ampumalla pallon vasurillaan suoraan ilmasta takakulmaan. Tauolle päästiin siis kotijoukkueen 2-1 -johtoasemassa.

Heti toisen puoliskon alkuun BET pääsi muutamaan kertaan vaarallisille paikoille, mutta pallot päätyivät joko suoraan tai Suomun näppien kautta rajoista yli. FCV:n puolustus piti vastustajan hyökkäyksen kuitenkin hyvin kurissa, eivätkä sinipaidat päässeet laukomaan kovin läheltä. Toisessa päässä paikkoja oli myös lähietäisyydeltä, mutta Lohen ja Karlstedtin laukaukset eivät edenneet verkkoon saakka. Niko Lohi jaksoi siitä huolimatta yrittää, ja sehän palkittiin maalin muodossa. Pallo nostettiin puolustajien yli Peken rynnätessä perään, maalivahti ei palloon ensimmäisenä ehtinyt ja niin Niko nosti pelivälineen maaliverkon perukoille ja tauluun korjattiin kotijoukkueen kohdalle kolmonen. Osuman jälkeen kummallakin joukkueella oli muutamia hyviä laukauksia ja maalipaikkoja, mutta varsinainen ratkaisu nähtiin 81. minuutilla. Vain 13 minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu BETin Riku Martikainen sukitti Kimmo Huismanin härskisti takaapäin yrittämättä lainkaan pelata tilanteessa palloa, ja ottelun erotuomari Matti Linna teki ainoan oikean ratkaisun ja poisti Martikaisen kentältä suoralla punaisella. Lopussa Tomppa kävi kaunistelemassa vielä numerot lopulliseen muotoon ja päävalmentaja Järvinen suoritti muutaman pelaajavaihdon. Miesten II-joukkueessa tällä kaudella pelannut Antti Joel Tauren pääsi näin debytoimaan edustusjoukkueen paidassa.

FCV:n ottelut eivät jatku otteluohjelmaan merkityllä JoPS-ottelulla, sillä tuota kohtaamista on siirretty eteenpäin joensuulaisten Regions’ Cupin ottelun johdosta. Myös FCV jatkaa siten seuraavaksi europaikan metsästystä, kun kutosdivarin KonnU isännöi ottelua perjantaina 14.6 Konnevedellä.