Benjamin Montonen palaa FC Vaajakosken paitaan

Jo kaudella 2022 FCV:n joukkueessa pelannut Benjamin Montonen tekee paluun punapaitojen keskikentälle yksivuotisella sopimuksella. Vuodenvaihteen jälkeen 20 vuotta täyttävä pelaaja edusti viime kaudella Kakkosessa oululaista JS Herculesta.

Käytiin Sisun ja Neukan kanssa hyvät keskutelut ja sitä kautta päätin tulla takaisin. Totta kai hyvät ja odottavaiset fiilikset sopimuksesta, vaikka en ole vielä päässyt loukkaantumisen takia treenaamaan joukkueen kanssa. Viime kausi oli FCV:ltä todella hyvä ja kivan näköistä futista. On mennyt asiat huimasti eteenpäin siitä, kun itse pelasin FCV:n riveissä. Jatketaan siis tästä ensi kaudella.

Itselläni on tosi kova hinku jo takaisin kentälle treenaamaan joukkueen kanssa ja tottakai päästä pelaamaan. Olen pystynyt pitämän itseni suht hyvässä kunnossa. Pääsääntöisesti olen paiskinut hommia kuntosalilla loukkaannuttuani.

Kaudesta odotan viime kauden tapaista miten FCV pelasi ja siihen, kun saa hipauksen kehitystä uskon, että joukkueella on tulossa hyvä kausi.”– Benjamin Montonen

Benjamin eli ”Beni” oli viime vuonna meidän mukana alkutalven, mutta halusi etsiä uusia haasteita Oulusta. Mulle jäi kuitenkin hyvä fiilis Benin harjoittelusta ja pelaamisesta. Tekee kovasti töitä hyökkäys- ja puolustussuuntaan sekä pystyy pelaa todella monta eri roolia kentällä. Parhaimmillaan Beni on kuitenkin silloin kun ”kahleet” irrotetaan ja hän saa hääriä ympäri kenttää. Tällä hetkellä Beni on kuitenkin loukkaantuneena, mutta kuntoutus on sujunut aikataulun mukaisesti. Mahtavaa saada Beni takaisin Vaajakoskelle!” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Montonen aloitti jalkapallon pelaamisen kuusivuotiaana Leppäveden Lepässä, josta hän liittyi JJK:n juniorikouluun peruskoulun kolmannen luokan jälkeen. Ensimmäiset aikuisten tason pelinsä keskikenttäpelaaja sai tililleen tämän vuosikymmenen alussa kettupaitojen reserveissä Kolmosessa ja Nelosessa.

Kakkosessa Montonen debytoi FC Vaajakosken riveissä kaudella 2022 onnistuen heti tulokaskaudellaan läpimurrossa kyseisellä sarjatasolla. Vahvuuksiksiin aggressiivisen pelaamisen, tempokuljetukset, ensimmäisen kosketuksen ja selviytymisen pienistä tiloista kentällä luetteleva pelaaja nousi FCV:n avauskokoonpanoon ja sai peliaikaa yli tuhat minuuttia.

Montosen toinen kausi Kakkosessa oululaisessa JS Herculeksessa viime kesänä päättyi jo ennen aikojaan ja syyskierros meni häneltä sivu suun. Millaisia kokemuksia pelaaja itse tuntee saaneensa päästessään pelaamaan uudessa ympäristössä?

Halusin vaihtelua futiksen osalta ja Herculeksesta tuli yhteydenotto, että haluaisinko mennä pelaamaan sinne. Sitten päädyin lähtemään Ouluun uuteen kaupunkiin asumaan ekaa kertaa yksin, mutta se vahvisti minua, että lähden testaamaan yksin asumista uuteen kaupunkiin ja se, että ei tunne juurikaan ketään entuudestaan. Lähdin hakemaan sitä, että haastan itseäni.

Päällimmäinen fiilis on iso pettymys itseni osalta ja joukkueen. Omat pelini tosiaan loppui jo ennen puoliväliä kautta urheilijan tyrävammaan. Se oli minulle todella iso takaisku henkisesti. Kauteni ei mennyt todellakaan silleen kuin suunittelin, eikä joukkueellakaan mennyt asiat niin kuin oltiin suuniteltu. Lukuisat avauksen pelaajien loukkaantumiset näkyi joukkueen pelaamisessa valitettavasti, mutta asiat eivät aina mene niin kuin suunnittelee.

Siksi motivaationi ei ole pitkään aikaan ollut näin kova. Olen loukkaantumisen aikana tehnyt kaikkeni, että tulen vahvempana ja parempana pelaajana takaisin kuin koskaan aikaisemmin.” – Benjamin Montonen

FC Vaajakoski kasaa vahvaa nippua

Tulevaksi kaudeksi Ykkösestä paikkaa havittelevan FC Vaajakosken pelaajarunko alkaa olla jo varsin pitkälti kasassa, sillä pelaajasopimuksia on solmittu parisenkymmentä. Joukkueen riveissä jatkavat luonnollisesti aiemmin myös tätä kautta koskevan sopimuksen tehneet pelaajat. Heihin lukeutuvat Viljami Suihkonen, Lauri Suutarinen ja Lennart Voikar sekä kesken viime kauden keskikenttää vahvistamaan tulleet Benno Hanslian ja Antti Voutilainen. Kaikille tuleva kausi on toinen FC Vaajakosken nutussa.

Keravalaisissa PK-75:ssä ja FCV:n syksyn Ykkösen nousukarsintavastustajassa PK Keski-Uusimaassa jalkapallo-oppinsa saanut Suihkonen on pelipaikaltaan laitapuolustaja. Marraskuussa 23 vuotta täyttänyt pelaaja omaa vahvat fyysiset ominaisuudet, joita kentällä tukee myös osaava pelitilanteiden tunnistaminen.

Minihuuhkajissakin parina edellisenä vuotena esiintynyt Suutarinen on Jyväskylän Nousun ja Komeettojen kasvatti. Puolustuslinjassa tai keskikentällä viihtyvä 2008 syntynyt lahjakkuus pelasi viime kesänä ensimmäisen kautensa aikuisten sarjoissa.

Voikar liittyi FC Vaajakosken nippuun edellisenä talvena muutettuaan jo aiemmin Jyväskylään ensihoitajan työtehtävien perässä. Helsinkiläisessä PK-35:ssä juniorivuotensa viettänyt kokenut 27 vuoden ikäinen toppari on vapaapotkujen spesialisti ja vahvuuksiin lukeutuvat myös hyvä pelisilmä sekä liukutaklaukset.

Keskikesällä FCV:n keskikenttää vahvistamaan saapunut 27-vuotias Voutilainen on savonlinnalaiskasvatti. Parhaimmillaan hän on pelannut Ykkösen tasolla Mikkelin Palloilijoissa. Voutilainen tuo ryhmään arvokasta kokemuksen kerryttämää johtajuutta ja myös tilannekovuus kentällä on huippuluokkaa.

Joukkueen kokeneimpaan kaartiin lukeutuu myöskin Hanslian. Keskikenttäpelaaja liittyi punapaitoihin Voutilaisen tapaan juhannuksen jälkeen. 30-vuotias helsinkiläiskasvatti on saanut aiemmin tililleen pelejä jopa Veikkausliigassa edustaessaan JJK:ta. Bennon vahvimpia osa-alueita ovat 1vs1 -pelaaminen ja laadukas keskitysrepertuaari.

Lisää mielenkiintoisia sopimusuutisia on tarjolla vielä ennen joulua, joten kannattaa pysyä kuulolla – joulupöytään saadaan kenties myös isoja kaloja.

Kausikortit tarjouksessa

Kauden 2024 kausikortit ovat nyt myynnissä! Tue ja tilaa omasi – kortit alennuksessa hintaan 69€ (norm 99€).

Kausikortit myynnissä Kisakaupassa