Ayoub Sadki punaisten puolustukseen

Oikean laitapakin paikalla parhaiten viihtyvä 23-vuotias Ayoub Sadki on liittynyt mukaan FC Vaajakosken ryhmään pian alkavan kauden kattavalla sopimuksella. Pelaaja nähtiin myös viime kesänä Kakkosen C-lohkossa, sillä hän edusti Kemi City FC:tä. Kemiläisten jäätyä sarjan hännille ja pudottua Kolmoseen koitti puolustajalle aika etsiä seuraavia haasteita.

”Valitsin FC Vaajakosken, koska minulle jäi hyvät fiilikset valmennuksesta ja koko joukkueesta heti ensimmäisissä harjoituksissa. Liityn joukkueeseen positiivisin mielin, tavoitteena on nyt päästä kuntoon ennen kauden alkua ja taistella joukkueen kanssa hyvistä sijoista tulevalla kaudella.

Vahvuuksiani jalkapalloilijana ovat hyvä pallollinen pelaaminen, aggressiivisuus ja hyvä fysiikka.” – Ayoub Sadki

”Meidän puolustus saa Sadkista älykkään ja pallovarman takuumiehen. Hänellä on todella hyvä itseluottamus ja hän tekee peliä hyvin. Jakaa hyviä ja ovelia syöttöjä hyökkääjille.” – Päävalmentaja Sami Mustalampi

Helsingissä syyskuussa 1998 syntynyt Sadki on uransa aikana edustanut lukuisia eri suomalaisia seuroja ja käynyt pelaamassa myös ulkomailla. Suomen ja Marokon kansalaisuudet omistavan puolustajan ura alkoi 9-vuotiaana helsinkiläisessä IF Gnistanissa. Lisäksi hän pelasi nuoruusvuosinaan pääkaupunkiseudulla HJK:ssa, Käpylän Pallossa ja Malmin Palloseurassa. Junioriuransa lopulla Sadki edusti yhdellä kaudella myös ranskalaista FC Rouenin U19-joukkuetta ja kävi pelaamassa A-nuorten SM-sarjaa Seinäjoen Jalkapallokerhossa.

Pelaaja liittyi kaudeksi 2019 PS Kemin Pohjois-Suomen Kolmosen ryhmään, mutta siirtyi jo ennen sarjapelien alkua Slovenian toiseksi korkeimmalle tasolle Druga Ligaan, jossa hän edusti puolikkaan kauden verran NK Galeb Ankaranin nippua. Seuraavana kesänä Sadki pelasi jälleen Suomessa. Kevätpuoliskolla pelejä kertyi Kakkosen B-lohkossa FC Espoossa ja syysjaksolla Sadki kantoi FC Vaajakosken tulevan Cup-vastustajan Lahden Reippaan paitaa A-lohkossa.

Viime kausi Kemissä oli joukkueen osalta vaikea, mutta omiin otteisiinsa Sadki toteaa olevansa varsin tyytyväinen. Vastuuta 20 pelatussa ottelussa hänelle oli tarjolla 1214 minuuttia, joka oli joukkueen pelaajista kuudenneksi eniten.

Puolustaja toivottaa yleisön viihtymään FC Vaajakosken otteluihin.
”Toivottavasti fanit tulevat pitämään meidän pelaamisestamme tulevalla kaudella.” – Sadki