Atlantis osoittautui vahvemmaksi kauden avauksessa – seuraavalla viikolla pelataan sekä Suomen Cupia että Ykköstä

Atlantis FC – FC Vaajakoski 2-0 (1-0)

18′ Charles Katashira 1-0
78′ Brian Mansaray 2-0

FC Vaajakoski aloitti historiallisen Ykkösen kautensa perjantaina helsinkiläisen Atlantiksen vieraana. Ajoittain punavalkoiset onnistuivat hallitsemaan palloa mallikkaasti, mutta väylät maalipaikoille olivat tukossa.

”Peli meni enemmän niin kuin Atlantis sen halusi. He saivat paljon tilanteenvaihtoja ja ne olivat vaarallisia. Me ei oikein päästy hallitsemaan peliä niin kuin oltaisiin haluttu. Toinen jakso oli huomattavasti parempi, mutta maalintekotilanteita ei saatu luotua riittävästi. Tästä päät ylös ja kohti tiistain Suomen Cupin peliä.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Ottelu pääkaupungin aurinkoisessa kevätillassa käynnistyi vaajakoskelaisten pallollisessa komennossa, mutta pelikentän ylimmälle kolmannekselle vierailijoilla ei tahtonut olla asiaa. Atlantis käytti hyväkseen fyysisyyttään ja sai sen ansiosta joitakin pallonriistoja. Kotijoukkue siirtyi 1-0 -johtoon 18. minuutilla, kun isäntien Charles Katashira upotti pallon vastustamattomasti vasempaan nurkkaan parinkymmenen metrin paikkeilta lähteneellä vedollaan.

Avausmaalin jälkeen pallollinen peli tasoittui ja Atlantikselle avautui parikin tilaisuutta kasvattaa johtoaan vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Laukauksista ensimmäinen suuntautui kuitenkin sivuverkkoon ja jälkimmäinen boksin ulkopuolelta tullut yritys viuhui hieman yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Atlantis pääsi laukomaan samoilta sektoreilta, joilta avausosuma oli syntynyt. Tämän pallon FCV-torjuja Vilho Tuokkola nappasi kuitenkin kopiksi. Avausjakson päätösvartti oli kauttaaltaan isäntien hallintaa, mutta joukkue ei onnistunut luomaan kummoisia vaaranpaikkoja.

Tauon jälkeen Atlantis hääri Pihlajamäen tekonurmella pirteästi ja rakensi yhden hyvän maalipaikan. Kuti noin kahdestakymmenestä metristä kohdistui kuitenkin hivenen ohi vasemman tolpan. Valkoisissa paidoissa pelannut FCV ei kuitenkaan luovuttanut, vaan alkoi päästä pelin juonesta taas paremmin kiinni. Reilun tunnin jälkeen vierailla oli oma tilaisuutensa vapaapotkusta muutaman metrin päästä rangaistusalueen rajasta. Pallo päätyi kuitenkin Atlantiksen maalivahdin Besart Mustafan hansikkaisiin.

Tämänkin jälkeen vierailijat loivat painetta hyökkäyspään boksiin, mutta Atlantiksen puolustus selvitti pallot väljemmille vesille. Kotijoukkue onnistui maalinteossa toisen kerran, kun ottelua oli takana 77 minuuttia. Osumasta vastasi Brian Mansaray. Enempää maaleja ottelussa ei nähty, vaikka kotijoukkueelle lisäajalla vielä yksi tilaisuus siunaantui.

FC Vaajakosken pelitahti alkaa kilpailullisella kaudella vilkkaana, sillä joukkue aloittaa ensi viikon tiistaina urakkansa Suomen Cupissa MYPAn vieraana ja matkaa lauantaina Kokkolaan, missä se kohtaa Ykkösen kamppailussa KPV:n.

FC Vaajakosken kokoonpano perjantaina

25 Vilho Tuokkola MV
3 Juuso Sarkkinen C
4 Lennart Voikar
8 Matias Niemelä
9 Rasmus Häkkinen → 11 Joel Pasanen 67′
17 Genc Kovaqi
18 Kaarlo Rintamäki
20 Benjamin Simsek → 23 Paulus Mehtonen 87′
24 Matti Liimatainen →12 Matias Sydänmaa 46′
27 Lauri Suutarinen → 28 Daniel Selin 77′
29 Ruben Honko → 14 Benjamin Montonen 46′