Arttu Loukiainen vahvistaa puolustusta

FC Vaajakoski saa harvariviseksi käyneelle puolustajaosastolleen kaivattua vahvistusta, kun 19-vuotias Arttu Loukiainen liittyy punaisten mukaan loppukauden kattavalla lainasopimuksella Mikkelin Palloilijoista. Varreltaan peräti 193 senttimetrinen toppari on tällä kaudella pelannut Ykköstä kasvattajaseurassaan MP:ssä ja Kaakon Kolmosta Savilahden Urheilijoissa.

Viimeisillä pelikierroksilla FCV:n kapeahko puolustuskalusto on kärsinyt loukkaantumisista, sairasteluista ja pelikielloista. Uuden puolustajan hankinta tuli ajankohtaiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun joukkueen alakerran alkukesän luottopelaaja Killian Denoual siiirtyi siirtoikkunan avauduttua ammattilaissopimuksen saatuaan jatkamaan uraansa kotimaahansa Ranskaan. FC Vaajakosken organisaatio kiittää hienoa pelaajaa palveluksestaan punaisissa ja toivottaa hänelle menestystä uusien haasteiden parissa.

Arttu Loukiainen oli ensimmäistä kertaa FC Vaajakosken ryhmän mukana perjantain harjoituksissa.

”Liityn joukkueeseen hyvällä fiiliksellä, meno treeneissä vaikutti hyvältä. Odotan joukkueelta laadukasta ja yhtenäistä pelaamista ja sitä kautta voittoja. Itseltäni odotan hyviä otteita sekä johtajuutta kentällä.” – Arttu Loukiainen

”Olemme tietenkin innoissaan, että saatiin loppukaudeksi Mikkelistä meille nälkäinen ja fyysinen nuori toppari. Ekan treenin jälkeen jäi heti kuva, että hänestä saadaan meille iso apu syksyn peleihin. Vaikka kyseessä on nuori pelaaja, niin hän osaa ohjata puolustuslinjaa hyvin.

Vielä kun saamme Edu Ciriacon takaisin Suomeen, niin meidän puolustuslinja rupeaa olemaan kunnossa.” – Päävalmentaja Sami Mustalampi

Jalkapallopelaajan taipaleensa FC Vaajakosken tuore puolustaja aloitti omien muistikuviensa mukaan noin 5-vuotiaana isänsä innoittamana. Varsinaista esikuvaa Loukiaisella ei ole ollut, mutta hän kertoo tykänneensä FC Barcelonan hienoista pelaajista, kuten Xavi, Andrés Iniesta ja Lionel Messi.

Elokuussa 20 vuotta täyttävän ”Are” Loukiaisen suurimmat vahvuudet kentällä ovat hyvä pelikäsitys ja syöttötaito.

Viime kaudella nuorukaisen kuvioita häiritsi armeija ja pelejä kertyi lähinnä MP:n yhteistyöseurassa SavU:ssa Kolmosessa. Tänä kesänä Loukiainen on ehtinyt saada tililleen myös Ykkösen kokemusta neljässä kamppailussa, joista kolmessa hän on ollut avauksessa pelaten täydet peliminuutit.

”Toivottavasti nähdään Panda Areenalla loppukauden peleissä! Tulkaa seuraamaan viihdyttävää futista!” – Loukiainen

Tervetuloa Vaajakoskelle Arttu Loukiainen!

FC Vaajakoski pelaa seuraavan ottelunsa torstaina 28.7. klo 19.00 Kajaanin Hakan vieraana. Panda Areenalla nautitaan keskiviikkona 10.8. klo 18.30 paikallishegemoniasta, kun punaisilla vastustajanaan on kärkijoukkue JJK.