Antti Neuvonen jatkaa päävalmentajana ja aloittaa valmennuspäällikkönä

Antti Neuvonen jatkaa FC Vaajakosken edustusjoukkueen päävalmentajana kausilla 2024 ja 2025. Kulunut vuosi oli Neuvosen ensimmäinen kausi edustusjoukkueen päävalmentajana Vaajakoskella. 

Joukkue saavutti kaudella 2023 seurahistorian korkeimman pistemäärän ja sijoituksen, kun tuloksena 22 ottelussa oli 13 voittoa (13-6-3) ja pisteitä 45 maalierolla 43-17. Kausi jatkui Ykkösen kaksiosaisella nousukarsinnalla PK Keski-Uusimaata vastaan, joka päättyi niukalla yhden maalin erolla PKKU:lle maalein 4-5.

– Tosi kiva jatkaa Vaajakoskella myös ensi kaudella. Päästään paremmasta lähtötilanteesta tulevaan kauteen, kuin vuosi sitten tähän aikaan. Tämä oli minulle ensimmäinen täysi kausi miehissä valmentajana ja opin kauden aikana paljon. Teimme sekä pre-seasonilla että kesän aikana muutoksia harjoitteluun ja informaation jakamiseen pelaajille. Tämä oli pitkälti pelaajien ansiota. Ilmapiiri oli avoin ja palautetta kerättiin läpi vuoden. Kun muutoksia tehtiin, toiminta meni lähes aina parempaan suuntaan. Koin että itse kehityin valmentajana paljon ja se jätti paljon nälkää myös ensi kaudelle. Mikäli nousua ei tapahdu kabinetin kautta nyt, tulee se ensi kaudella pelaamalla, kommentoi Antti Neuvonen.

Erinomaisesti edustusjoukkuetta tänä vuonna luotsanneen Neuvosen tehtävänkuva laajenee ja hän työskentelee jatkossa seurassa päätoimisesti. Antti Neuvonen aloittaa seuran valmennuspäällikkönä, vastaten seuran juniorijoukkueiden valmentamiseen liittyvistä asioista sekä seuran valmennuksellisen linjan kehittämisestä ja viemisestä käytäntöön. Valmennuspäällikön panos tuleekin näkymään entistä enemmän juniorijoukkueiden arkitoiminnassa.

Seuratyöt ovat entuudestaan Neuvoselle tuttuja, kun hän on toiminut aikaisemmin JJK:ssa valmentajana, Palokan Riennossa valmennuspäällikkönä sekä AC Oulun ja OLSin organisaatiossa talenttivalmentajana.

– Kiva aloittaa myös valmennuspäällikön tehtävät seurassa. FCV:stä on tullut vuosien aikana hyviä yksilöitä sekä tyttö- että poikapuolelta. Tätä työtä halutaan jatkaa myös tulevaisuudessa. Kun ilmapiiri on sellainen, että lapsi uskaltaa toteuttaa itseään ja ympäristö sellainen, joka haastaa lasta, niin se tuottaa myös parempia pelaajia. Tämä ei ole niin helppo toteuttaa, koska ryhmäkoot joukkueissa saattavat olla isoja. Sen takia valmentajien tulee olla hyviä organisoimaan harjoitukset, jotta pelitekoja tulee lapsille riittävästi. Vasta kun nämä asiat toteutuvat, niin päästään itse sisältöihin kiinni. Itse koen oman taustan yksilö-, joukkue- sekä seuratyöntekijänä olevan tässä roolissa iso apu. Uskon myös että valmentajat pystyvät auttamaan minua ymmärtään vielä laajemmin kokonaisuutta, kunhan päästään tekemään yhdessä töitä samojen tavoitteiden eteen, jatkoi tuore valmennuspäällikkö Neuvonen.

Uusi kausi alkoi virallisesti marraskuun 1. päivänä ja tulevan kauden tehtävien valmistelu aloitettiin jo hyvissä ajoin. Seuran uusi valmennuspäällikkö on ollut jo aktiivisesti mukana uuden kauden suunnittelussa.

– Antti Neuvonen on varmasti todistanut viimeistään tällä kaudella edustusjoukkueen päävalmentajana kaikille, että kuuluu koko Suomen mittakaavalla lupaavimpien valmentajien joukkoon. Totta kai olemme koko seurana innoissamme, että hänen osaamista saadaan jaettua seuran sisällä. Olen varma, että hänellä tulee olemaan kirkas tulevaisuus jalkapallovalmennuksen parissa myös tulevaisuudessa, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Sami Rukkila.

– Olemme seurana nostaneet profiilia tällä kaudella ja tämän johdosta joukkue- ja pelaajamäärä on noussut paljon kuluneen vuoden aikana. Luonnollisesti seuran päätehtävä on tarjota mahdollisimman laadukkaan ympäristön harjoitella jalkapalloa turvallisesti. Olen täysin vakuuttunut, että “Neukka” on oikea henkilö edelleen kehittämään seuran urheilutoimintaa, jatkaa Rukkila.