Antoine Lemarié jatkaa Vaajakoskella – Cool Iivanainen torjujaosastolle

Viime kesänä kauden alkupuoliskolla lainasopimuksella FC Vaajakosken ryhmään liittynyt Antoine Lemarié nähdään punaväreissä myös tänä vuonna. 26-vuotias ranskalainen viilettää pelikentällä mieluiten keskikentän vasemmalla laidalla ja aloittaa nyt kolmannen kautensa Suomessa.

”Liityin FCV:n joukkueeseen viime vuonna hieman myöhässä, kun kausi oli jo alkanut. Kausi oli silti hyvä minulle. Seura sijoittui neljänneksi, joka oli sen historian paras suoritus ja olin onnellinen saatuani olla mukana. Tällä kaudella olen iloinen saadessani olla joukkueessa jo kauden alussa ja toivon, että pääsen esiintymään heti!

FCV on menettänyt monia hyviä pelaajia viime kaudelta, mutta nyt on tullut uusia sopimuksia. On mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkue menestyy tällä kaudella.” – Antoine Lemarié

”Lemarié on tuttu pelaaja koko Keski-Suomen jalkapalloyhteisölle. Hän pelasi meillä jo talvella muutaman treenipelin ja oli niissä meidän parhaimmistoa. On meille tärkeä palanen pallollista osaamista ja pelin rauhoittamista, kun se hetki on pelissä. Hyvät potkut ja peliäly! Tervetuloa taas mukaan!” – Päävalmentaja Sami Mustalampi

Urheilujournalistin tutkinnon yliopistotasolla suorittanut Lemarié koki heti lapsuudessa jalkapallon intohimokseen ja omaksi lajikseen. Keskikenttäpelaaja on syntynyt helmikuussa 1996 Pariisin esikaupunkialueella Thiaisissa, mistä hän muutti perheensä kanssa pian maan eteläosaan Aix-en-Provenceen. Kyseisessä reilun 140 000 asukkaan kaupungissa Lemarié aloitti myös jalkapallon pelaamisen Luynes Sportsin joukkueessa.

Ronaldinhon esikuvakseen ja Paris Saint-Germainin suosikkijoukkueekseen nostava futaaja kertoo aloittaneensa aikuisten tasolla tosissaan vasta parikymppisenä, kun hänelle lomalla opinnoista Singaporessa tarjoutui mahdollisuus pelaamiseen. Tähän mies tarttui kiinni opiskeluidenkin jäädessä hetkeksi tauolle. Lopulta ura Malakan niemimaan eteläkärjessä sijaitsevalla saarien muodostamassa kaupunkivaltiossa jäi lyhyeksi pelaajasta itsestään riippumattomista syistä.

Lemarié päätti vaihtaa maisemia Australiaan, missä pelipaikka löytyi lopulta Perthin suurkaupungista Forrestfield United SC:n paidasta. Tämän jälkeen hän on pelannut myös Englannissa Farsley Celticissä, kunnes koitti aika kokeilla Suomen pelikenttiä.

Täällä laitapelaaja edusti kaudella 2020 Kakkosen B-lohkossa FC Espoota, josta hän siirtyi Jyväskylään JJK:n väreihin seuraavaksi vuodeksi. Sopivaa roolia kettupaidoista ei kuitenkaan löytynyt, minkä seurauksena Lemarié liittyi kesäkuussa loppukauden kattavalla lainasopimuksella vahvistamaan naapuriseuraa FC Vaajakoskea.

Vastuuta pelaaja sai Vaajakoskella 14 pelaamassaan ottelussa yhteensä 698 minuutin verran. Nimensä ottelupöytäkirjaan maalintekijänä Lemarié merkkautti kauden aikana kolmesti ja lisäksi hän tarjoili ratkaisevan syötön yhteen osumaan.

InStat -tilastopoimintoja Antoine Lemariésta kaudelta 2021

  • Maalipaikoista maali 33% (joukkueen neljänneksi paras)
  • Luodut maalipaikat 0,57/ottelu (joukkueesta kuudenneksi eniten)
  • Laukaukset 2,2/ottelu (joukkueen toiseksi suurin lukema)
  • Laukaukset maalia kohti/ottelu 0,79 (joukkueesta toiseksi eniten)
  • xG eli maaliodotusarvo/ottelu 0,23 (joukkueen kolmanneksi paras)
  • Onnistuneet 1v1-ohitukset 2,3/ottelu (joukkueen kolmanneksi eniten)

Teknisyyden ja hyvän laukaisutaidon parhaiksi puolikseen pelaajana nostava Lemarié on esiintynyt talvikaudella muutamissa FC Vaajakosken harjoitusotteluissa, joissa ranskalainen on onnistunut viimeistelemään kaksi maalia. Hän lähettää terveisiä myös katsomoon.

”Odotan innolla fanien laulavan puolestamme ja toivon, että he jatkavat seuraamistamme myös vieraspeleissämme, kuten viime kaudella!” – Lemarié

Iivanainen palaa kotiseuraansa

FC Vaajakosken maalivahtiosastolle lisää leveyttä tuo Cool Iivanainen. Vuonna 2004 syntynyt torjuja aloitti aikoinaan pelinsä FCV:n junioreissa, mutta siirtyi noin 10-vuotiaana Komeettoihin ja sieltä edelleen JJK:n junnuryhmiin. Parhaaksi ominaisuudeksi maalivahtina pelaaja itse mainitsee jalalla pelaamisen.

Iivanaisen on alkavalla kaudella tarkoitus harjoitella FCV:n edustusjoukkueen mukana ja pelata kaksoisedustuksella A-nuorten valtakunnallista Ykköstä Vaajakoskella ja Nelosta JJK:n Cityketuissa.

”Liityn hyvillä mielin joukkueeseen ja odotan kaudelta kovia treenejä ja pelejä. On mukava palata takaisin kotiseuraan.” – Cool Iivanainen