Akseli Kiiskinen poimii jatkossa palloja kiinni FC Vaajakosken maalilla, lohkojako vahvistettu

Ei kahta ilman kolmatta. Jo kolmas Komeettojen viime kesän avainpelaaja vaihtaa maisemaa ja liittyy mukaan punapaitojen ryhmään, sillä maalivahti Akseli Kiiskinen on tehnyt FC Vaajakosken kanssa yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Osta kausikorttisi nyt – tarjouksessa vuoden loppuun saakka!

”Vaajakoskelle minut toi halu pelata Kakkosta ja koin, että nyt oli aika ottaa uusia haasteita vastaan jalkapallon parissa. Odotan innolla kauden alkua, kun kasassa on tosi hyvä nippu.” – Akseli Kiiskinen

Suurimpina vahvuuksinaan 18-vuotias ja mitaltaan 188 senttimetrinen torjuja pitää maalinsuulla ulottuvuuttaan ja hermokontrolliaan. ”Pääkoppa kestää miltei kaiken.”

Aivan pienestä pitäen jalkapallon parissa pyörinyt Kiiskinen lähti aluksi potkimaan palloa isoveljensä perässä. Pelaamisen hän aloitti Komeetoissa, joita onkin edustanut koko uransa tähän saakka.

Komeettojen edustusjoukkueeseen torjuja liittyi Kolmosen kaudella 2021, joka huipentui nousujuhliin. Vastuuta tuli 11 ottelussa ja nousun ratkaisseessa pelissä FC Blackbirdiä vastaan maalivahdin tilille kirjattiin nollapeli. Kiiskinen toteaakin, että uran maistuvimpia hetkiä ovat toistaiseksi olleet Kakkoseen nousu ja matka Portugaliin Komeettojen 04 – joukkueen mukana.

Vapaa-ajallaan Kiiskinen tykkää kuluttaa aikaa kavereiden kanssa tai treenata punttisalilla. Suosikkipelaajaksen hän nimeää urallaan lähes kaiken saavuttaneen Manuel Neuerin, mihin syynä on kokeneen saksalaismaalivahdin poikkeuksellisen rohkea pelityyli.

Debyyttikaudellaan Kakkosessa viime kesänä Akseli Kiiskinen sai torjuntavastuun 18 Komeettojen kamppailussa. Niistä tilille kirjattiin neljä voittoa, joista yksi tuli FC Vaajakosken vieraana elokuisessa paikallisderbyssä. Maalinsa koskemattomana veräjänvartija onnistui pitämään kertaalleen, kun JS Hercules taipui Kotalammella 1-0. Lisäksi Kiiskinen nähtiin keväällä torjuntapuuhissa kahdesti Suomen Cupin otteluissa.

”Omalta osalta nousujohteinen kausi suoritusten suhteen, mutta tulokset jäi uupumaan ja siitä seurasi sitten suuri pettymys, kun ei sarjapaikkaa saatu säilymään.”

Maalivahdin katseet ovat kuitenkin jo tiukasti kiinnitettynä tulevan kesän peleihin. ”Odotan innolla pelejä Panda Areenalla, nähdään Vaajakoskella!”

Kakkosen lohkot vahvistettiin

Palloliitto julkaisi tulevan kauden lohkojaon Kakkoseen. FC Vaajakoski on tuttuun tapaan C-, eli pohjoislohkossa. Tällä kertaa ei kuitenkaan nähdä paikallisotteluita, mutta monta muuta mielenkiintoista vastustajaa lohkosta löytyy, kun esimerkiksi perinteikäs Kuopion Elo tekee paluun valtakunnallisiin sarjoihin.

 1. FC Vaajakoski
 2. GBK
 3. VIFK
 4. Närpes Kraft
 5. JBK
 6. Hercules
 7. KuPS Akatemia
 8. Kuopion Elo
 9. OLS
 10. OTP
 11. RoPS
 12. TP-47

Kaudella 2023 nähdään myös nousukarsintoja, kun Palloliitto uusii sarjajärjestelmiä. Kakkosen ja nykyisen Ykkösen väliin muodostetaan kaudelle 2024 uusi sarjataso, joka tunnetaan ainakin tällä hetkellä Ykkösen nimellä. Nykyinen Ykkönen muuttuu Ykkösliigaksi.

Kaudella 2023 Miesten Kakkonen pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen pelaavat kaksiosaiset Ykkösliiga-karsinnat. Ensin pelataan välierät ja sitten finaali, jonka voittaja nousee Ykkösliigaan. Ne Ykkösliiga-karsintoihin päässeet kolme muuta joukkuetta, jotka eivät nouse Ykkösliigaan ja Kakkosen toiseksi paras lohkokakkonen nousevat Ykköseen kaudelle 2024. Toiseksi paras lohkokakkonen ei osallistu Ykkösliiga-karsintaan.

Kolmanneksi paras lohkokakkonen sekä kaikissa lohkoissa 3., 4. ja 5. sijoittuneet joukkueet (yhteensä 10 joukkuetta) pelaavat nousukarsinnat Ykköseen. Ottelut pelataan kaksiosaisina playoff-otteluina, ja otteluparien viisi voittajaa nousevat Ykköseen kaudeksi 2024. 

Lisätiedot Palloliiton sivuilta